Na Europskom prvenstvu u Crikvenici natjecalo se 80 timova s više od 1000 mažoretkinja, koje su se predstavile sa 638 koreografija

BRAVO DJEVOJKE, ZBOG VAS JE SVIRALA “LIJEPA NAŠA”: Mažoretkinje Dubrovčan postale europske prvakinje

Objavljeno: 18.06.2019. IB

Mažoretkinje Dubrovčan su na Europskom prvenstvu koje je održano u Crikvenici, u kategoriji kadetkinja, osvojile prvo mjesto i tako postale europske prvakinje u tradicionalnom stilu sa štapom, dok su juniori osvojili sedmo mjesto. Na EP-u je sudjelovalo ukupno čak 80 timova i to 46 iz Češke, dva iz Bjelorusije, 13 iz Poljske, jedan iz Bugarske, šest iz Slovačke i 12 iz Hrvatske, od čega 10 timova iz saveza Hrvatskog udruženja mažoret timova, pod kojim Mažoretkinje Dubrovčan djeluju. Izvedeno je ukupno 638 koreografija, a Mažoretkinje Dubrovčan predstavile su se s ukupno četiri koreografije.
– U pet dana natjecanja na kojem je sudjelovalo preko 1000 mažoretkinja, samo su dva hrvatska tima osvojila zlatne medalje od kojih su jedan Mažoretkinje Dubrovčan.  Zbog nas je u dvorani izvedena hrvatska himna, čulo se za ime Dubrovčan i Veliko Trgovišće i to je bio poseban trenutak za našu udrugu –  rekla je predsjednica udruge Valentina Večerić – Gorupić.

U realizaciji ovog programa financijsku pomoć odobrila je Općina Veliko Trgovišće u sklopu projekta “Javne potrebe u društvenim djelatnostima“.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba