U sklopu projekta “Zeleno srce Zagorja”, djeci vrtićke dobi i osnovnoškolcima podijeljene slikovnice, bojanke i vodiči s temom održivog gospodarenja otpadom

UČENJE OD MALIH NOGU: Kako spriječiti nastajanje otpada, pravilno ga odvajati ili kompostirati te koji se predmeti mogu ponovno upotrijebiti

Objavljeno: 17.06.2019. AB

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, polaznicima Ustrojstvene jedinice dječjeg vrtića i učenicima OŠ Sveti Križ Začretje podijelili su promidžbene materijale s temom održivog gospodarenja otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje, kućno kompostiranje i pravilnu upotrebu predmeta.

Sufinanciranje EU-a

Djeci vrtićke dobi tako su podijeljene bojanke i slikovnice, djeci od 1. do 4. razreda slikovnice i vodiči, a učenicima od 5. do 8. razreda samo vodiči. Uz navedeno, svima su podijeljene platnene vrećice i olovke sa sjemenkama.
Promidžbeni materijal izrađen je u sklopu projekta “Zeleno srce Zagorja”, koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020, a ukupna vrijednost projekta i prihvatljivih troškova iznosi 588.624 kune. Iz Kohezijskog fonda odobreno je sufinanciranje projekta od 85 posto ili 500.000 kuna, dok je ostatak od 15 posto osiguran kroz proračun Općine Sveti Križ Začretje kao nositelja projekta te Općine Bedekovčina kao sunositelja projekta.

Poseban naglasak

– Cilj projekta Zeleno srce Zagorja je izgraditi svijest građana s područja dvije navedene općine o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta. Postizanjem cilja, očekuje se smanjenje količine otpada odloženog na odlagalište otpada – istaknuli su u Općini Sveti Križ Začretje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba