Povodom Antunova, tradicionalno misno slavlje i blagoslov djece, cvijeća, bicikla i dječjih kolica u Grabrovcu

“Pokušajmo i mi poput sv. Antuna svojom dobrotom, strpljivošću i ljubavlju zadužiti ovaj svijet i vrijeme u kojem živimo”

Objavljeno: 17.06.2019. JJ

Misno slavlje i tradicionalni deseti po redu blagoslov bicikla, dječjih kolica, djece i cvijeća, održani su u nedjelju u kapeli sv. Antuna u Grabrovcu, u Župi Zabok. U svojoj homiliji, vlč. Marijan Culjak je govorio o sv. Antunu, koji se u potpunosti predao službi za druge. Zabočki je župnik posebno istaknuo karizme i kvalitete koje su ga resile, a koje bi, prema njegovim riječima, danas svatko trebao nasljedovati – biti dobar, pošten, skroman i imati ljubavi za druge, ljubavi za svakog čovjeka, velikog i malog, zdravog i bolesnog.
– Pokušajmo i mi poput sv. Antuna svojom dobrotom, strpljivošću i ljubavlju zadužiti ovaj svijet i vrijeme u kojem živimo – zaključio je vlč. Culjak.
Na misi je pjevao Zbor mladih Župe sv. Jelene Križarice, a nakon blagoslova djece, cvijeća, bicikla i dječjih kolica, organizirano je druženje ispred kapelice, uz prigodni domjenak koji su pripremili mještani.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba