Svetu misu predvodio vlč. Dragutin Goričanec, dobitnik nagrade “Ponos Hrvatske”, a okupili su se korisnici domova za odrasle iz raznih krajeva Hrvatske

Održano prvo Hodočašće osoba s invaliditetom u Svetište Majke Božje Gorske

Objavljeno: 17.06.2019. zagorjeinternational

U nedjelju je u loborskom Svetištu Majke Božje Gorske održano prvo Hodočašće osoba s invaliditetom. Svetu misu je predvodio dobitnik nagrade “Ponos Hrvatske”, vlč. Dragutin Goričanec, voditelj Udruge Job, koja brine o osobama s invaliditetom, beskućnicima i ostalim ranjivim skupinama, uz koncelebraciju loborskog župnika, vlč. Tomice Božičeka i vlč. Stipu Benka. Pjevao je zbor Župe Marije Kraljice apostola iz Zaprešića.
Uz Dom za odrasle osobe Lobor-grad i Udrugu “Sveta Ana” koji su, zajedno s Općinom Lobor i loborskom Župom Sv. Ana, suorganizatori događaja, hodočastili su djelatnici i korisnici domova za odrasle osobe Borova, “Vila Maria” iz Pule, “Turnić” iz Rijeke, Motovun, Bidružica, Mirkovec i Orehovica, Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda te Udruge “Srce” iz Svetog Ivana Zeline. Hodočašće je održano na inicijativu ravnateljice Doma za odrasle osobe Lobor-grad, Darinke Sviben.
Okupio se popriličan broj hodočasnika, od kojih su se neki uspinjali i pješice na brdo iznad Lobora na kojem se nalazi Svetište. Nakon mise, vlč. Božiček je svima zainteresiranima govorio o povijesti Svetišta, a mogla se razgledati i krstionica ispod crkve i arheološki lokalitet. Hodočasnici su na poklon dobili suvenire s motivima Svetišta, koje su izradili članovi Udruge za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i invalidnim osobama “Sveta Ana” iz Lobora, a za sve je bio organiziran i ručak u Vatrogasnom domu, koji su pripremili članovi Lovačkog društva Lobor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba