“LJETO U MARIJI BISTRICI”: Iza nas je još jedan vikend prepun zanimljivih kulturno – zabavnih sadržaja

Glazbenu večer Limene glazbe KUD-a “Lovro Ježek” obogatili gosti iz prijateljskog grada Buzeta – limena glazba, zbor i folklorna skupina

Objavljeno: 17.06.2019. zagorjeinternational

U sklopu manifestacije “Ljeto u Mariji Bistrici”, u subotu je na središnjem bistričkom trgu održana Glazbena večer Limene glazbe KUD-a “Lovro Ježek”, koja je ove godine spojena s gostovanjem prijatelja iz Buzeta, pa je program, za razliku od prijašnjih godina, održan na Trgu Pape Ivana Pavla II. Podsjetimo, Marija Bistrica i grad Buzet su prije 11 godina potpisali Povelju o prijateljstvu, a njihova suradnja i dalje je najjača ondje gdje je sve i započelo prije skoro 40 godina – na području kulture. Najzaslužniji za to je bivši voditelj limene glazbe i u Mariji Bistrici i u Buzetu, pokojni Branko Jirasek.

125. rođendan

Članovi Limene glazbe KUD-a “Lovro Ježek”, koji ove godine slavi 125. rođendan, uz vlastiti nastup, ugostili su tri sekcije Glazbenog društva “Sokol” iz Buzeta, pa su tako nastupili Limena glazba i Mješoviti pjevački zbor, te po prvi puta Folklorna skupina GD-a “Sokol”. Zapjevale su i “Ježice”, mali vokalni sastav KUD-a “Lovro Ježek”, nedavno ovjenčane još jednom titulom najboljeg županijskog malog vokalnog sastava.
U nedjelju je pak održana prva od dviju filmskih večeri u organizaciji Udruge STAV. U Caffe baru Haustor prikazan je dokumentarni norveški film redateljice Karen Winther, “Izlaz – Kako okrenuti leđa mržnji i ostati živ?”, koji govori o pripadnicima ekstremnih skupina koji se ipak odlučuju na drugačiji put. Druga filmska večer na rasporedu je 20. srpnja, kada će biti prikazana dva filma – bugarski film “Minijatura za glasovir – Naraštaj liječnika koje nitko neće zamijeniti” Eldore Traykove i poljski film “Kraj svijeta” Monike Pawluczuk.

Turnir u košarci

Sljedeći produženi vikend donosi trostruki program “Ljeta u Mariji Bistrici”. U subotu se drugu godinu zaredom organizira Turnir u uličnoj košarci (3 na 3). Početak je u 13 sati na igralištu Osnovne škole Marija Bistrica. Nedjelja pak donosi tradicionalni Veseli dječji dan, koji na trgu počinje već u 10 sati, a nastupaju: “Šarene loptice”, Dječji vrtić “Pušlek”, Mali folklor KUD-a Laz, te Dječje folklorne skupine KUD-a “Lovro Ježek” “Žveglice” i “Tičeki”. U 12.30 sati na rasporedu je peti Susret mažoretkinja, a u 19 sati predstava kazališta Šareni svijet “Hrvatskom u trenutku svakom avionom, brodom, vlakom”. Na Dan Državnosti, u utorak, 25. lipnja, na rasporedu je još jedan Susret umirovljenika Krapinsko – zagorske županije, koji će kulturno – umjetničkim nastupom obogatiti Zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica “Bistričko zvono”, te Limena glazba i Folklorna sekcija “Kolovrti” KUD-a ”Lovro Ježek” Marija Bistrica.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba