Dvanaest limenih ljepotana s 24-ero putnika u subotu je stiglo iz Francuske u Krapinu, kako bi posjetili Muzej oldtimera Presečki i Muzej krapinskih neandertalaca – među njima je i rođena Krapinčanka

“Čitava Hrvatska je prekrasna, od mora do zagorskih brega, a ovdje nam se posebno sviđa domaća atmosfera”

Objavljeno: 15.06.2019. Alen Brodar

Dvanaest starih, ali očuvanih limenih ljepotana s 24-ero putnika u subotu je stiglo iz Francuske u Krapinu, kako bi posjetili Muzej oldtimera Presečki i Muzej krapinskih neandertalaca. Dočekao ih je i ugostio vlasnik Antun Presečki, inače predsjednik Hrvatskog oldtimer saveza, a kako su istaknuli ovi francuski ljubitelji starih automobila, posjet Krapini nije bio nimalo slučajan.

Rođena Balagović

U jednom se automobilu naime dovezla Ljubica Schreiber, koja je rodom iz Krapine (rođ. Balagović) te je upravo ona zaslužna što su u svom proputovanju posjetili njezin rodni grad.

– Željeli smo posjetiti Muzej oldtimera Presečki, budući da smo i sami ljubitelji starih automobila i članovi smo Oldtimer cluba Mulhouse, u francuskoj pokrajini Alsace – Lorraine. Dakako, želimo vidjeti i svjetski poznati Muzej krapinskih neandertalaca. Inače su kolege iz kluba već dugo htjeli doći u Hrvatsku i odlučili smo da će to biti ove godine. Dovezli smo se automobilima skroz iz Francuske, a putovali smo dva dana preko Njemačke, Austrije i Italije. Prvo smo posjetili Poreč, obišli čitavu Istru, zatim smo išli u Zadar i Šibenik, nacionalne parkove Krka i Plitvička jezera, pa smo bili u Zagrebu, Ludbregu i Varaždinu, a sada smo u Krapini, dok noćimo na Vuglec bregu. U ponedjeljak idemo za Postojnu posjetiti Postojnsku jamu, nakon čega putujemo ponovno za Francusku – ispričala nam je gospođa Schreiber.

Peugeot 404

Ona se dovezla u Peugeotu 404 iz 1958. godine, čija se vrijednost danas procjenjuje na 60-ak tisuća eura. Upitali smo je kakvi su dojmovi, nakon proputovanja velikom dijelom Hrvatske.
– Svi su jako zadovoljni, čitava Hrvatska je prekrasna, od mora do zagorskih brega, a ovdje nam se posebno sviđa domaća atmosfera, zaključila je Schreiber.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba