Građani će se morati naoružati strpljenjem, no, projektom će se povećati sigurnost sudionika u prometu, a grad će dobiti novu vizuru

Za desetak dana počinje izgradnja kružnog toka u središtu Oroslavja, projekt vrijedan 1,3 milijuna kuna

Objavljeno: 12.06.2019. zagorjeinternational

U Oroslavju je održano potpisivanje ugovora o rekonstrukciji – izgradnji križanja kružnim tokom na ŽC2197 i ŽC2216. Potpisivanje je održano na mjestu gdje bi za desetak dana trebali početi radovi, ukupne vrijednosti 1.243.744 kune, odnosno, 1.312.494 kune, računajući i stručni nadzor. Izvođač radova je poduzeće Završni radovi Krešo iz Krapinskih Toplica, a rok za završetak je 90 dana.

Ekološki aspekt

– Želim izraziti iznimno zadovoljstvo današnjim potpisivanjem ugovora i konačnim početkom radova na kružnom toku u središtu Oroslavja. Nadam se da će građani imati dovoljno strpljenja u naredna dva – tri mjeseca. Ovim projektom povećat će se sigurnost naših građana i sudionika u prometu, tu je i ekološki aspekt, odnosno, smanjenje ispušnih plinova, a moram istaknuti i da nas veseli što ćemo urediti vizuru središta našeg grada – rekao je gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak.
Ugovor je s izvođačem radova potpisao Stjepan Sirovec, ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko -zagorske županije, koja u stopostotnom iznosu financira projekt. Nazočio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Regulacija prometa

– O rotoru u Oroslavju govorimo već dvije – tri godine, projektna dokumentacija je već prošle godine bila spremna, ove godine smo uspjeli završiti financijsku konstrukciju i za desetak dana će početi radovi. Što se tiče odvijanja prometa, probat ćemo kombinirati sa semaforima, osim u nekim kritičnim trenucima, kada će se cesta morati zatvoriti na dan, dva ili tri, a to ćemo onda vidjeti u suradnji s Gradom i komunalnim redarom, koji su to alternativni pravci – rekao je župan Kolar. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba