Odali počast pokojnom svećeniku, povodom 60. obljetnice svećeništva i 40. obljetnice dolaska u gornjostubičku župu

U Župi sv. Jurja u Gornjoj Stubici otkrivena i blagoslovljena spomen bista mons. Ivana Špoljara

Objavljeno: 11.06.2019. zagorjeinternational

U nedjelju na blagdan Duhova u “Vrtu”, pod tornjem župne crkve sv. Jurja u Gornjoj Stubici, otkrivena je spomen bista mons. Ivana Špoljara, povodom 60. obljetnice svećeništva i 40. obljetnice njegova dolaska na čelo gornjostubičke Župe sv. Jurja mučenika i u godini njegove smrti.

Prvo dijete

Spomen bistu je blagoslovio mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački, a otkrili su je načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić i Mario Poštek, koji je prvo gornjostubičko dijete koje je mons. Ivan Špoljar krstio po dolasku u župu, 1979. godine. Događaj su prigodnim program upotpunili crkveni zbor i Puhački orkestar Vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica i gornjostubički književnik Marijan Karabin.
Spomen bistu mons. Ivana Špoljara, na inicijativu udruge “Gornjostubička luč”, izradila je Mirjana Drempetić Hanžić Smolić, dok je izradu financirala Općina Gornja Stubica.

Molitva na grobu

Otkrivanju i blagoslovu biste prethodila je molitva na grobu mons. Ivana Špoljara, koju je predvodio mons. Valentin Pozaić, te misa u župnoj crkvi sv. Jurja, koju je predvodio mons. Pozaić u zajedništvu s upraviteljem Župe sv. Jurja, vlč. Nikolom Jurkovićem, vlč. Dubravkom Škrlinom Hrenom, vlč. Josipom Čuligom i vlč. Dragutinom Bosnarom. (jm) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba