MLADI FOTO TALENTI: Zagorski osnovnoškolci uspješni na državnim foto natječajima

Marta Kotolenko iz Zlatara “Čarobnim jutrom” pobijedila na natječaju OŠ “Dr. Ivan Merz“, a Donjostubičanka Eva Sinković osvojila zlatnu plaketu za eko fotku “Recikliraj”

Objavljeno: 11.06.2019. IB

Marta Kotolenko iz 5.a razreda OŠ Ante Kovačića iz Zlatara s fotografijom “Čarobno jutro”, pobijedila je na foto natječaju državne razine koji je organizirala OŠ “Dr. Ivan Merz” iz Zagreba. Nagradu su na Festivalu u školi u Zagrebu preuzeli sedmaši Karla Bingula i Matija Mikulec. Bila je to i prilika da se uživa u izložbi fotografskih ostvaraja učenika iz cijele države, a među 58 radova bilo je izloženo čak 13 fotografija koje su na temu “Korak do ljeta” snimili zlatarski osnovci Marta Kotolenko, Bruno Strelar, Leonardo Rihtarić, Karla Bingula, Matija Mikulec, Karlo Sviben i Patrik Delija.

Na državnoj razini foto natječaja, “Eko fotka” u organizaciji OŠ Ferdinandovac u Koprivničko – križevačkoj županiji, među autorima iz cijele Hrvatske, sudjelovali su i učenici nekoliko zagorskih osnovnih škola. Fotografija “Sunčanje” Patrika Delije iz OŠ Zlatar, među ukupno 970 pristiglih na natječaj, izabrana je za izložbu. Zlatnu plaketu za fotografiju “Recikliraj” dobila je Eva Sinković iz OŠ Donja Stubica, a brončanu Luana Sambolić iz OŠ Konjščina za fotku “Smeće u prirodi”. Iz Zagorja su sudjelovali još učenici OŠ iz Mihovljana, Lobora, Budinščine i Gornjeg Jesenja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba