U Zaboku dodijeljeni ugovori o sufinanciranju udruga u području prevencije, zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava

Županija sa 600 tisuća kuna sufinancira rad 57 zagorskih udruga

Objavljeno: 10.06.2019. zagorjeinternational

U Zaboku je održana dodjela ugovora predstavnicima udruga koje su ostvarile pravo na potpore temeljem natječaja Krapinsko – zagorske županije za sufinanciranje programa i projekata udruga u području prevencije, zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva za 2019. godinu.
Tako je pravo na potporu ostvarilo 57 udruga, u ukupnom iznosu od 600.000 kuna, a ugovore su korisnicima dodijelili krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek.

Važni suradnici

– Danas smo dodijelili 599.700 kuna našim udrugama, organizacijama civilnog društva koje djeluju na području Krapinsko – zagorske županije u području brige i skrbi o mladima, djeci, zatim iz područja prevencije zdravlja, iz područja djelovanja i rada s ranjivim skupinama i naravno iz područja jačanja demokratizacije društva i jačanja ljudskih prava. Te udruge izuzetno su važne na području naše županije jer, osim što povećavaju kvalitetu života svojih članova i članica, s druge strane su nam izuzetno važni suradnici u različitim povjerenstvima, stručnim timovima i našim savjetodavnim tijelima i bez njih teško da bi naša županija mogla kvalitetno raditi i planirati aktivnosti koje su vezane za rad civilnog društva i civilnog sektora – rekla je zamjenica župana Petek, te dodala kako svim dobitnicima čestita na odličnim projektima i odličnim programima te kako bi željela da sljedeće godine bude i programa koji imaju aktivnosti vezane za područje ljudskih prava i demokratizacije društva, jer je to nešto što u županiji nedostaje.
Okupljenim predstavnicima udruga obratio se i župan Željko Kolar.
– Vi ste nama putokaz u problemima koje svako društvo ima. U problemima za koje društvo kao zajednica ne daje dovoljno ili ih ne prepoznaje na vrijeme, vi uskačete sa svojim idejama, projektima, entuzijazmom i voljom, a mi smo tu da vam pomognemo i pokažemo da niste sami – objasnio je župan Kolar.

Socijalna uključenost

Jedna od udruga koja je ostvarila pravo na potporu je Udruga distrofičara Krapina, a prema riječima predsjednice udruge Mirjane Janžek, dobivena sredstva će im jako puno pomoći.
– Zahvaljujući dodijeljenoj potpori, moći ćemo raditi na aktivnostima i pružanju usluga koje će poboljšati kvalitetu života naših članova, ali isto tako raditi i na socijalnoj uključenosti naših članova, što je za nas jako bitno. Bit će tu ljetna rehabilitacija, kreativne radionice s djecom i mladima, zatim razne kampanje kojima želimo senzibilizirati javnost o naših potrebama i dužnostima, a bit će tu još niz aktivnosti koje će nas uključiti u razna događanja koja organizira naša zajednica – zaključila je Janžek. (Jožica Miklaužić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba