U Krapinskim Toplicama završen još jedan Osnovni Bobath tečaj za 14 polaznika iz cijele RH – radi se o konceptu koji se koristi u rehabilitaciji osoba s oštećenjem mozga

Specijalna bolnica Krapinske Toplice bogatija za šest novih Bobath terapeuta – sada ih imaju preko 20

Objavljeno: 10.06.2019. AB

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice u subotu je završen još jedan Osnovni Bobath tečaj, pod vodstvom  Tinke Rajher Boštjan, IBITA instruktorice iz Slovenije.
Na tečaju je sudjelovalo 14 fizioterapeuta iz različitih krajeva Hrvatske, od čega šestero iz Specijalne bolnice Krapinske Toplice.

Vodeći pristup

– Bobath koncept neurofizioterapije međunarodno je priznat i jedan je od vodećih pristupa u tretmanu odraslih pacijenata s neurološkim oštećenjima. Edukacija fizioterapeuta po Bobath konceptu, u Krapinskim Toplicama započela je 1993. godine u okviru međunarodnog projekta edukacije fizioterapeuta, u suradnji s International Bobath Instructor Training Association (IBITA). Projekt edukacije neurofizioterapeuta intenzivirao se u posljednje tri godine, a upravo završen  tečaj, peti je u nizu – objasnio je glavni fizioterapeut u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice Zdravko Maček.
U najavi su i tečajevi normalnog pokreta, Osnovnog i Naprednog Bobath koncepta, i manualne limfne drenaže po dr. Vodderu. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice postaje centar za edukaciju Bobath fizioterapeuta, pa na tečajevima sudjeluju i terapeuti iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Visoka razina kvalitete

– U našoj Specijalnoj bolnici radi preko 20 Bobath terapeuta, što omogućuje   pacijentima s moždanim udarom i povredama glave i mozga visoku razinu kvalitete neurofizioterapije. Usluge se pružaju korisnicima zdravstvenog osiguranja, ali isto tako i privatnim korisnicima. Ovisno o funkcionalnom stanju pacijenta, fizioterapija se provodi u okviru stacionarne ili ambulantne terapije, s ciljem postizanja optimalnog funkcioniranja, a u terapiju se uključuju i članovi obitelji pacijenta. Trajno usavršavanje i specifična edukacija fizioterapeuta i ostalih zdravstvenih djelatnika preduvjet su za učinkovitu i kvalitetnu rehabilitaciju  pacijenata, čemu je Specijalna bolnica Krapinske Toplice i usmjerena – zaključio je Maček.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba