DOBRE VIJESTI STIŽU IZ KRAPINSKIH TOPLICA: Počinje rekonstrukcija Zagrebačke ulice

BOLJI UVJETI ZA MJEŠTANE, ALI I TURISTE: Projekt vrijedan 2,89 milijuna kuna trebao bi biti završen do 15. rujna

Objavljeno: 10.06.2019. zagorjeinternational

U Krapinskim Toplicama održano je potpisivanje ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji lokalne ceste L22040 – Zagrebačka ulice. Riječ je o projektu vrijednom 2, 89 milijuna kuna, koji će obuhvatiti obnovu 577 metara ceste, kao i potpunu rekonstrukciju kolničke konstrukcije, uz proširenje postojećeg kolnika.
Ugovoreni izvođač radova, temeljem provedenog postupka javne nabave, je Zajednica ponuditelja: Županijske ceste zagrebačke županije d.o.o. i Strojni Iskop – Transport Zajec, s kojima je ugovor potpisao ravnatelj Županijskih cesta KZŽ Stjepan Sirovec.

Tri mjeseca

– Cesta je u jako lošem stanju i samim time predstavlja opasnost u pogledu odvijanja sigurnog prometnog procesa. Kolnik je većim dijelom oštećen uslijed neadekvatne oborinske odvodnje i samog svog vijeka trajanja, te uvjeta eksploatacije, a kako bismo to ispravili, pristupili smo izradi projektne dokumentacije, na temelju koje je izdana pravomoćna građevinska dozvola i ove je godine Županijska uprava za ceste u svom financijskom planu i planu radova osigurala proračunsku stavku koja je bila podloga za raspisivanje natječaja javne nabave. Nakon kontrole pristiglih ponuda, izabrana je najjeftinija ispravna ponuda izvođača radova, Zajednice ponuditelja: Županijske ceste Zagrebačke županije i Strojni iskop – Transport Zajec. Vrijednost ovih radova iznosi 2.796. 096 kuna, dok stručni, tehnološki i geodetski nadzor iznosi dodatnih 96.250 kuna, dakle, ukupna vrijednost tih građevinskih radova iznosi 2.892.346 kuna, a od toga Županijska uprava za ceste u ovoj investiciji sudjeluje s iznosom od 1.892.346 kuna, dok je preostali dio osiguran iz namjenskih sredstava Hrvatskih cesta. Predviđeni početak radova je najkasnije u roku od deset dana od potpisivanja ugovora, dok je predviđeni rok završetka radova 15. rujna ove godine. Vjerujem da će nam i vrijeme ići na ruku i da ćemo u naredna tri mjeseca uspjeti kvalitetno završiti ove radove – rekao je Sirovec.

Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić istaknuo je kako mu je izuzetno drago što radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice konačno počinju.

– Ovdje imamo izvrstan primjer projekta koji je nemoguće izvesti bez dobre suradnje Općine, Županije i državne razine. Htio bih apelirati na sve stanovnike općine, kao i goste Krapinskih Toplica, da u idućem periodu imaju strpljenja, jer izuzetno je važno da se ovaj projekt kvalitetno izvede – rekao je načelnik Svažić.
U ime izvođača radova, prisutnima se obratio direktor Županijskih cesta Zagrebačke županije, Jurica Krleža.

– Riječ je o jako kompleksnom projektu jer se radi o gotovo kompletnoj rekonstrukciji ceste, a mi ćemo odraditi sve što je u našoj mogućnosti da radovi traju što kraće. Već je u tijeku izrada termičkog plana zbog bržeg vremena izvođenja i tehnologije izvođenja, te ćemo predložiti investitoru da se zatvori ta dionica za promet, osim za potrebe stanovništva, kako bi što brže, bolje i kvalitetnije napravili rekonstrukciju, a nastojat ćemo radove završiti prije početka nove školske godine – otkrio je Krleža.

Sanacija klizišta

Potpisivanju ugovora nazočio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

– Za desetak dana počet će radovi na ovoj nama izuzetno bitnoj lokaciji, jer Krapinske Toplice su biser zagorskog turizma i, naravno, svaka investicija koja poboljšava uvjete ljudi koji ovdje žive, ali i turista, nam je izuzetno bitna. Investicija je skoro tri milijuna kuna, s time da je milijun kuna osigurano od strane Hrvatskih cesta, dok ostatak financira ŽUC Krapinsko – zagorske županije. Isto tako mogu reći kako će sljedeći tjedan biti raspisan natječaj za sanaciju klizišta na početku Zagrebačke ulice, a vrijednost te investicije je 825 tisuća kuna, s time da 55 posto sredstava osiguravaju Hrvatske vode, a 45 posto ponovno Županijska uprava za ceste – zaključio je župan Kolar. (ib, jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba