Počele prijave za zagrebački Dječji ljetni kamp u Sportskom parku Mladost te Bazenskom kompleksu Svetice

Za školarce od 7 do 12 godina predviđene brojne sportsko – rekreativne aktivnosti i edukativne radionice

Objavljeno: 09.06.2019. zagorjeinternational

Dječji ljetni kamp u Zagrebu, koji počinje 17. lipnja i traje do 26. srpnja, ove će se godine, osim u Sportskom parku Mladost, odvijati i na Bazenskom kompleksu Svetice. Kao i do sada, osmišljen je kao dnevni boravak djece, koji uključuje bavljenje različitim sportsko – rekreativnim aktivnostima, te pohađanje brojnih edukativnih radionica, a namijenjen je školarcima u dobi od sedam do 12 godina. Kamp organizira ustanova Upravljanje sportskim objektima, s ciljem omogućavanja djeci osnovnoškolskog uzrasta da kvalitetno i sadržajno provedu ljetne praznike.

Obilje sadržaja

Pored obilja sportskog – rekreativnog sadržaja, polaznici kampa će posjećivati i druge objekte pod ravnanjem Ustanove, pa će tako obići hipodrom, gdje će imati priliku jahati konje, ali i proći edukacijski program koji će ih upoznati s konjima i njihovim načinom života, njezi i hranjenju konja, njihovom čišćenju i osnovama jahanja. Na Jarunu će se upoznavati s biljnim i životinjskim svijetom, učiti o nastanku jezera te odraditi terenska mjerenja kakvoće vode i proći radionicu sigurnosti na vodi, koja ih upoznaje s opasnostima na vodi i pravilima ponašanja u blizini vode. Između ostalog, u programu su i ekološka radionica, radionica zaštite od sunca i vatrogasna radionica.
Polaznici kampa koji će se odvijati u BK Svetice će također proći radionicu sigurnosti na vodi i radionicu zaštite od sunca, a kako je program Dječjeg ljetnog kampa uvršten u godišnju proslavu Međunarodnog olimpijskog dana (MOD), u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske olimpijske akademije, organizirana je i prigodna edukacija o olimpizmu. No, njima će svakako najzanimljiviji biti izleti u Zoološki vrt te posjet stadionu NK Dinama gdje će, uz priču o povijesti kluba i grada, zanimljivosti o navijačima i navijačkoj tradiciji u Zagrebu, moći razgledati dijelove stadiona namijenjene prvoj momčadi Dinama i impresivne trofejne sobe u kojima se nalazi nekoliko stotina trofeja i još mnogo toga.

Radnim danom

Pored niza edukativnih radionica, polaznici oba kampa će se moći okušati i u brojnim sportovima, poput atletike, tenisa, hokeja na travi, plivanja te borilačkih sportova.
Dječji ljetni kamp odvija se svakog radnog dana od 07.30 do 16.30 sati, voditelji programa su diplomirani kineziolozi, a grupe se slažu od minimalno deset do maksimalno 60 polaznika po terminu, koji uključuje i ručak, te voćnu užinu za sve polaznike.
Cijena programa je 600 kuna za pet dana kampa, za drugo dijete i svaki dodatni tjedan cijena iznosi 475 kuna. Prijave i više informacija o programima oba kampa možete zatražiti putem maila [email protected]. Za program Ljetnog kampa Mladost, rezervacije i informacije možete dobiti na brojeve telefona 01/365 85 53 i 091/262 19 85 ili na www.facebook.com/spmladost, dok prijave i informacije o Ljetnom kampu Svetice možete dobiti na broj telefona 01/642 14 42 ili 091/404 01 57 ili na www.facebook.com/BazenSvetice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba