Na radionicama sudjelovala 54 polaznika starija od 54 godine

U Zelini otvorena izložba polaznika radionica keramike i vitraja u sklopu projekta “Ok! Otkrijmo kreativnost“, čiji je nositelj POU Krapina

Objavljeno: 09.06.2019. IB

U četvrtak je u Pučkom otvorenom učilištu Zelina otvorena izložba polaznika radionica keramike i vitraja u sklopu projekta “OK! Otkrijmo kreativnost“, čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Krapina. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 54 polaznika, a voditeljice su bile renomirane umjetnice Ljerka Njerš, Mirjana Smolić i Dominique Jurić.

Pismo namjere

Na otvorenju izložbe prisutne je u ime domaćina pozdravio ravnatelj POU-a Zelina Dubravko Sušec, a ispred Grada Krapine, zamjenik gradonačelnika Dragutin Kozina. O projektu i održanim radionicama govorile su ravnateljica POU-a Krapina i koordinatorica projekta Grozdana Pavlović te voditeljica projekta Vesna Kunštek. Potpisano je i Pismo namjere o zajedničkoj suradnji pučkih otvorenih učilišta, na programima u kulturi primjerenim osobama starijim od 54 godine.

O projektu

Projekt “OK! Otkrijmo kreativnost“ vrijedan je 238.862 kune, od čega EU sufinancira 203.032 kune (85 posto), u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”, iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok ostatak od 15 posto plaća Ministarstvo kulture. Projekt se provodi od 23. srpnja 2018. do 23. srpnja 2019. godine, a cilj mu je povećanje vidljivosti i prepoznavanje potencijala osoba starijih od 54 godine. Dva ciklusa radionica keramike i dva ciklusa radionica vitraja održana su u Galeriji grada Krapine, dok su tri jednodnevne radionice održane u domovima umirovljenika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba