LJETO U ZAPREŠIĆU: Ovogodišnje “Banovanje” spaja sport i zabavu, a trajat će od 14. do 30. lipnja

Posjetitelje očekuju Vintage festival, proslava Ivanja i Petrova, svirke, sportski sadržaji, a tu je i Crtić fest za najmlađe

Objavljeno: 09.06.2019. zagorjeinternational

Ovogodišnje “Ljeto u Zaprešiću” počinje 14. lipnja i trajat će sve do kraja mjeseca. Popularno “Banovanje” spaja sport i zabavu, ali i cijeli Zaprešić, a počinje na Staroj šetnici u Zaprešiću, gdje predah od vrućina možete potražiti u najšarenijem hladu u Hrvatskoj, u zaprešićkoj “Aleji kišobrana”. U subotu, 15. lipnja, s početkom u 9 sati održava se utrka ZP Run 5,0, a idućeg dana na rasporedu je Tour de Jelačić – Obiteljska biciklijada, sa startom u Šetalištu Franje Kuharića s početkom u 10 sati.
22. i 23. lipnja na Trgu Ivana Pavla II. održava se Vintage festival “Ferdinand Budicki”, koji uključuje izložbu povijesnih automobila, kamiona, kombija i motora te dječju tehničku igraonicu “Bešte ljudi – ide auto”. I u subotu i u nedjelju su od 19 sati organizirane svirke. 24. lipnja slavi se Ivanje, uz svetu misu u crkvi sv. Ivana Krstitelja s početkom u 19 sati. U 21 sat bit će zapaljen Ivanjski krijes, nakon čega započinje zabava uz Beatta band. Gradska četvrt Centar i ove godine sve posjetitelje časti grahom.
Pet dana kasnije, 29. lipnja, slavi se Petrovo, uz svetu misu u 19 sati i svirku Domino banda, koja počinje u 20 sati. Posljednjeg vikenda u lipnju održava se i Crtić fest, pa će tako u subotu u 19 sati igrati predstava “Kraljević žabac i lijepa princeza”, a u 20 sati će biti prikazan crtani film “Tajni život mačaka”. U nedjelju u 19 sati počinje program Foto kino video kluba Zaprešić, a u 20 sati najmlađi će moći uživati u crtanom filmu “Leo da Vinci – Misija Mona Lisa”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba