U tijeku je dogradnja krapinskog gradskog vrtića, vrijedna oko 2,5 milijuna kuna

NA RADOST RODITELJA I DJECE: Do kraja rujna u Dječji vrtić “Gustav Krklec“ s liste čekanja upisat će se 36-ero mališana

Objavljeno: 09.06.2019. ivanabelosevic

U tijeku je dogradnja Dječjeg vrtića “Gustav Krklec“ u Krapini, projekt čija je procijenjena vrijednost oko 2,5 milijuna kuna. Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović nada se da će radovi biti završeni do kraja rujna, kako bi se nakon toga djeca mogla upisati u vrtić.

Uređenje igrališta

– Vrtić polazi 160 djece, na objektu smo  prije tri – četiri godine zamijenili kompletno krovište, u što je uloženo između 450 i 500 tisuća kuna. Ono što se pokazalo kao potreba, je da se prošire kapaciteti gradskog vrtića, s obzirom na to da Grad Krapina već niz godina, osim zbrinjavanja djece u gradskom dječjem vrtiću, sufinancira i boravak djece u privatnim vrtićima na području grada, ali i boravak djece u vrtićima u drugim općinama. Naša je želja bila da sagradimo potpuno novi vrtić, međutim, u ovom trenutku nismo u mogućnosti izdvojiti tolika sredstava, tako da smo išli u dogradnju vrtića za još dvije odgojne skupine. Osim što će se dograditi smještaj za djecu, sanitarni čvor i dvije garderobe, napravit će se i vatrodojava na kompletnom dječjem vrtiću, tako da će se povećati i sigurnost djece. Dobili smo više od 140 zahtjeva za upis, mislim da onda ne moram naglašavati potrebu za dogradnjom vrtića. Želja nam je da što više djece bude zbrinuto i da imaju što kvalitetniji boravak u vrtiću. Ono što je trenutna poteškoća i za što se ispričavam svim roditeljima, je da su zbog radova onemogućene dječje aktivnosti u vanjskom prostoru vrtića i zato ih molim za strpljenje. Nakon što se napravi dogradnja, sljedeće godine želja nam je urediti i igrališta oko vrtića, jer su sprave dosta stare, tako da se onda kompletno uredi cijeli ovaj prostor – istaknuo je Gregurović.


Izvođač radova je krapinsko komunalno poduzeće “Krakom”. Direktorica Katarina Posilović rekla je da je njihova ponuda na natječaju ocijenjena kao najpovoljnija.
– Grade se dvije dvorane, tlocrtne površine 10 x 10, koje će imati prostor za dnevni boravak i svaka svoju garderobu i svoj sanitarni čvor. Vrijeme nam do sad baš nije išlo na ruku, tako da s radovima nismo mogli biti brzi, onoliko koliko smo se nadali, ali radi se i popodne, a radit će se i subotama.  Nadamo se da će do kraja rujna, ako će vremenski uvjeti dozvoljavati, dvorane biti spremne za primitak djecu u vrtić – naglasila je Posilović.

142 djece

Ravnateljicu Dječjeg vrtića Kseniju Ostojić, kao i mnoge roditelje koji su već par godina na listi čekanja za upis djece, dogradnja vrtića jako raduje.
– Potreba je za sve većim smještajem, a dovršetkom ovih radova, planiramo upisati još do 36-ero djece. Ove je godine lista čekanja bila veoma duga, bilo je 142 djece, međutim, smještajni kapaciteti nam za sve njih ne omogućavaju upis. Iz vrtića je izašlo 40 budućih školaraca i toliko je djece primljeno s 1. rujna. Tako da će se ovime lista čekanja smanjiti za 50 posto – zaključila je Ostojić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba