Tuheljske Toplice i Zabok i ove će godine biti domaćini Basketball Campa Croatia, na kojem će sudjelovati više od 250 mladih košarkaša iz raznih krajeva svijeta

KAMP KOJI STVARA POBJEDNIKE: Uz rad s poznatim trenerima, mladi će košarkaši imati prilike uživati i u prekrasnom zagorskom krajoliku

Objavljeno: 09.06.2019. zagorjeinternational

Na samo dvadesetak kilometara od Zagreba, ovog će se ljeta stvarati hrvatska i regionalna košarkaška budućnost. Basketball Camp Croatia u Tuheljskim Toplicama i Zaboku, i ove će godine otvoriti svoja vrata za više od 250 mladih košarkaša, koji će brusiti svoje vještine uz renomirane stručnjake i košarkaške zvijezde. Kamp će u dva perioda, od 29. lipnja do 6. srpnja, i od 6. do 13. srpnja, ugostiti buduće košarkaše iz Australije, Izraela, Kanade, Italije, Francuske, Mađarske, Belgije, BiH, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Prvo izdanje kampa prošle godine već je donijelo rezultate za nekoliko polaznika, a jedan od njih je 15-godišnji Ante Čović, koji je nakon kampa dobio i poziv za U-16 reprezentaciju.

Internacionalni polaznici

– Prijavio sam se na kamp jer mi se svidjela ideja o internacionalnim polaznicima kampa i privukle su me sve one posebnosti što kamp nudi, kao rad s nutricionistima, psiholozima i bivšim profesionalcima. Nije fokus bio samo na treningu, već na tim popratnim stvarima koje čine život sportaša. Kamp mi je mnogo pomogao na više načina, pa sam tako stekao nova iskustva, nove vrste vježbi i nove vještine koje su nastale kompleksnim i zanimljivim treninzima, a promjena se vidi i na psihičkom i fizičkom napretku poslije kampa – otkrio je  Ante Čović, inače igrač Košarkaškog kluba Pepi Sport iz Mostara.
Svoj poziv za reprezentaciju nakon kampa dobio je i 14-godišnji Mihael Tomić iz Zaboka, koji ističe kako se veseli ponovnom dolasku u kamp.
– Kamp mi je pomogao u razvoju košarkaških vještina, kao i savjeti trenera i učenje od suigrača.  Mislim da sam poboljšao svoju igru, a to su primijetili i treneri koji su sa mnom radili, te sam ubrzo bio pozvan da se pridružim U-14 hrvatske košarkaške reprezentacije – kaže igrač KK Zabok, Mihael Tomić.
Kamp je osvojio i Malika Ndyiae Cvijanovića iz Slavonskog Broda, koji igra za KK Brod.
– Išao sam i u druge kampove, ali Basketball Camp Croatia izdvaja se po boljoj organizaciji i jačim treninzima. Također, dolazili su nam košarkaški profesionalci, kao Gordan Giriček i Damjan Rudež, podijeliti svoja iskustva, bilo je super pričati s ljudima koji su igrali u NBA – kaže 14-godišnji Malik.

Individualni trening

Posebna pažnja u kampu pridaje se trenažnom procesu, koji počinje analizom svakog polaznika, kako bi mu se mogao prilagoditi individualni program treninga. Uz poznate trenere, s mladim sportašima radit će kineziolozi, nutricionisti i psiholozi, koji će kroz sedam dana kampa predstaviti mladom sportašu sve što je potrebno za uspješnu košarkašku karijeru. Savjetom će ih voditi poznati hrvatski košarkaši, kao što su Marin Rozić i Roko Leni Ukić, te košarkaški trener Neven Spahija.
Mladi košarkaši bit će smješteni u Hotelu Well u sklopu Termi Tuhelj, gdje mogu uživati u bazenima između dva naporna treninga dnevno. Kako bi imali dovoljno energije, imat će tri nutritivna obroka prilagođena mladim sportašima i njihovim energetskim potrebama. Uz treninge, ovaj kamp prilika je košarkašima za druženje s vršnjacima s različitih strana svijeta, a imat će priliku uživati i u prekrasnom zagorskom krajoliku, zajedničkim projekcijama sportskih filmova, a posjetom Muzeju Dražena Petrovića upoznat će se s likom i djelom hrvatskog košarkaškog Mozarta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba