ZABAVA MOŽE POČETI: Otvoren drugi Mali ulični festival u Stubičkim Toplicama

“Uz lijepo vrijeme, kvalitetan program, te besplatan ulaz i prijevoz, svi bi ovaj vikend trebali posjetiti Stubake”

Objavljeno: 07.06.2019. zagorjeinternational

Počelo je drugo izdanje Malog uličnog festivala u Stubičkim Toplicama. Posjetitelji danas imaju prilike uživati u rock koncertu zagrebačkih Pips, Chips & Videoclipsa, subota je rezervirana za nastup uvijek odličnih Soulfingersa, dok u nedjelju na festivalu nastupaju već dobro znane četiri dame, poznatije kao The Frajle.
Iako mu u nazivu stoji “mali“, prema riječima načelnika Stubičkih Toplica Josipa Beljaka, riječ je o festivalu koji već sada naveliko raste.
– Jedva smo dočekali otvorenje. Pripremali smo se mjesecima, a prema viđenom, prognoze su odlične. Već sada je puno, a za kojih sat – dva očekujemo još puno veći broj ljudi, da ne govorim za sutra i prekosutra. Ove je godine program proširen na tri predstave za odrasle i dvije za djecu, plus puno više dodatnih sadržaja, i gastro i eno, te uličnih zabavljača. Lani smo imali štih probu, koja je stvarno uspjela, a ove godine mislim da smo to sve posložili još puno bolje. Imamo veliku podršku i od strane Županije i od strane Grada Zagreba, puno je uloženo i u medijsku promidžbu i mislim da je sve odrađeno kako treba – rekao je načelnik te dodao kako ih je i vrijeme poslužilo, tako da su svi preduvjeti za jednu lijepu zabavu ostvareni.

Bolji i jači

Da se očekuje velika posjećenost, potvrdio nam je i predsjednik Radnog tijela za turizam i promidžbu općine Stubičke Toplice, Filip Poštek.
– Ove je godine sadržaj puno jači, kvalitetniji program, bolji izvođači, a tu je i podrška lokalne zajednice, tako da smatram da su sve predispozicije da festival postigne veliki uspjeh, zadovoljene. Program traje tri dana kao i lani, ali je dosta pojačan, imamo tri udarna koncerta, a novitet su i vrlo kvalitetne i produkcijski jake kazališne predstave, pa tako danas festival otvaram “Mila show”, sutra je na rasporedu predstava “Cabaret preko veze” i u nedjelju nastupa Glumačka družina Histrion sa svojom predstavom “Tajkuni”, plus što će sva tri dana tu biti ulični performeri, radionice za djecu i lunapark. Uz lijepo vrijeme, kvalitetan program, besplatan ulaz i prijevoz, mislim da bi svi ovaj vikend trebali posjetiti Stubake – rekao je Poštek.
Na otvorenju drugog Malog uličnog festivala bio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Već je prošle godine festival doživio veliki uspjeh, tako da su se odmah postavili izuzetno visoki kriteriji, ali je organizator i ove godine ispunio sva očekivanja, zapravo, gledajući sve programe, mogu slobodno reći da ne znam možemo li u Hrvatskoj igdje naći tako dobro mjesto za zabavu za čitavu obitelj. Svaki kutak Stubičkih Toplica ima jedan svoj šarm i osjeća se jedna posebna festivalska atmosfera – zaključio je župan Kolar.

Za svakoga ponešto

Festival će pružiti za svakoga ponešto, pa će tu biti nastupi velikog broja uličnih umjetnika/performera, odlični koncerti, bogata gastro ponuda (street food), kazališne predstave za odrasle i djecu, ljetno kino, kreativne radionice, likovna kolonija, zabavni park, te nezaobilazna ponuda mnogobrojnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i starih zanata.
Iznimno zanimljiv dio festivala bit će i ArT PaRk u centru mjesta, s raznim uličnim performerima i umjetnost prikazana kroz urbaniji izričaj, kao i tematska ugostiteljska ponuda. Očekuje se i velik broj gostiju iz Zagreba, budući da je osiguran besplatan prijevoz ZET-ovim autobusima. MUF organizira Radno tijelo za turizam i promidžbu općine Stubičke Toplice, a pokrovitelji su Općina Stubičke Toplice i Krapinsko – zagorska županija. (Jožica Miklaužić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba