Sutra počinju Dani Antuna Mihanovića, koji će se obilježiti u Velikom Trgovišću, Klanjcu i Tuheljskim Toplicama

Posjetitelje očekuje koncert Zdenke Kovačiček, otvorenje izložbe Stjepana Đukića Pište, dodjela pjesničke nagrade “Antun Mihanović“, kao i piknik na Cesargradu

Objavljeno: 06.06.2019. IB

U petak će kod platoa župne crkve u Velikom Trgovišću biti svečano otvoreni “Dani Antuna Mihanovića”, te će se tom prilikom održati glazbeno – poetska večer uz koncert Zdenke Kovačiček. Događanje počinje u 19.30 sati. Idućeg dana program se seli u Klanjec, gdje uz godišnjicu rođenja Antuna Mihanovića, tamošnja Gradska knjižnica i čitaonica koja nosi Mihanovićevo ime i Kulturni centar Klanjec na Trgu Antuna Mihanovića organiziraju zanimljiv program namijenjen djeci, ali i odraslima, pod nazivom “Klanjec life of art”.

Spisateljska radionica

Program započinje već u jutarnjim satima, pa se tako od 9 sati zainteresirani mogu pridružiti akademskoj slikarici Maji Vukini Bogović i članovima Likovne udruge “Oton Iveković” u land art projektiću nazvanom “Nova uloga poznatih likova Otona Ivekovića“. U godini u kojoj se obilježava 150. obljetnica rođenja i 80. obljetnica smrti velikog hrvatskog slikara rođenog u Klanjcu, klanječki će se likovnjaci, u suradnji s ostalim građanima, djecom i posjetiteljima, na svoj kreativni način prisjetiti Otona i publici približiti neke od zanimljivih likova koji su obilježili njegovo slikarstvo, a među njima je, svakako, i Antun Mihanović. Likovna radionica trajat će sve do popodneva.
Od 14.30 sati održat će se spisateljska radionica, koju će u malom književnom kutku na trgu voditi Barbara Bogović. U 15 sati počinje mali glazbeno – plesni program najmlađih sudionika iz Dječjeg vrtića “Kesten” i male škole, a središnji dio programa rezerviran je za dodjelu pjesničke nagrade “Antun Mihanović” za učenike osnovnih i srednjih škola Krapinsko – zagorske županije. Uz interpretaciju nagrađenih stihova ovogodišnjih pobjednika, nastupit će i Dvorski plesovi KUD-a “Antun Mihanović”, ali i učenici osnovne škole.

Piknik na Cesargradu

U nedjelju će se pak u atriju Hotela Well u Tuheljskim Toplicama otvoriti likovna izložba Stjepana Đukića Pište “Hommage Antunu Mihanoviću“, uz prigodni program Jurice Vugreka i Josipe Lončar. Otvorenje je u 17 sati.
Istog će se dana održati i tradicionalni “Piknik na Cesargradu”, koji organizira HPD “Cesargrad“, a koji je u Danima grada Klanjca otkazan zbog kiše. Klanječki planinari pozivaju posjetitelje da oko podneva lagano krenu kroz šumu i hladovinu do Planinarskog doma HPD-a “Cesargrad”, gdje za nedjeljni ručak mogu birati između planinarskog graha i roštilja. Članice društva pobrinut će se za domaće kolače, a za ugodan boravak u prirodi, i to na jednom od najljepših gorskih proplanaka u Zagorju, pripremljen je i zabavni i glazbeni program. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba