Upoznali brojne primjere dobre prakse i inovativne pristupe u radu s mladima

“BUDUĆNOST POČINJE DANAS”: Zagorci u studijskom posjetu Portugalu

Objavljeno: 06.06.2019. IB

Predstavnici Mreže udruga Zagor, Lokalne akcijske grupe Zagorje – Sutla, Zelene akcije, Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok, srednjih škola Zlatar, Pregrada i Bedekovčina te Krapinsko – zagorske županije prošlog su tjedna bili u studijskom posjetu Portugalu, u sklopu projekta “Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica“.

TecLabs

Posjet je organiziran uz potporu portugalskih organizacija, DOTS CRL – Social Innovation Cooperative i DYPALL Network iz Lisabona. Sudionici su se upoznali s brojnim primjerima dobre prakse i inovativnim pristupima u radu s mladima na području održivog razvoja, volonterstva i društvene participacije.
Sudionici su posjetili općine Sintru i Cascais te Lisabon, gdje su obišli Centar za mlade te  se susreli s projektom održivog razvoja pod nazivom Maria Granel, te Fakultet znanosti na Sveučilištu u Lisabonu, gdje su posjetili TecLabs – specijalizirani inkubator za start up-ove iz područja proizvodnje hrane, zdravlja, očuvanja šuma, tla i mora te urbane mobilnosti. Studijska posjeta završila je u tradicionalnom portugalskom ozračju, fado večerom.

Ured za udruge

Projekt “Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica“ financiran je od strane Ureda za udruge Vlade RH, u okviru Švicarsko – hrvatskog programa suradnje, u partnerstvu s Gimnazijom Antuna Gustava Matoša, srednjim školama Pregrada, Zlatar i Bedekovčina, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje – Sutla, Zelenom akcijom i KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba