VJETAR, TUČA, GRMLJAVINA: Dežurne službe ponovno imale pune ruke posla zbog jučerašnjeg nevremena

Bedekovčanski vatrogasci ispumpavali bujične vode te spašavali skladište i podrume, pregradsko područje nekoliko sati bilo bez struje

Objavljeno: 06.06.2019. zagorjeinternational

Jučerašnje olujno nevrijeme koje je u nekim dijelovima Krapinsko – zagorske županije bilo popraćeno jakim vjetrom, tučom i udarima groma, ponovno je uzbunilo dežurne službe. Od zapovjednika Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Marijan Lovrenčića doznajemo kako su vatrogasci uglavnom sudjelovali na intervencijama ispumpavanja bujičnih voda, a bile su tu i dvije intervencije uklanjanja stabala s prometnica.

Tri grupe

Najgore je bilo na području općine Bedekovčina. Oko 18 sati operativna postrojba DVD-a Bedekovčina zaprimila je dojavu o poplavi prometnica i podruma. Na intervenciju se odazvalo 14 vatrogasaca koji su raspoređeni u tri grupe te su s malim navalnim vozilom, auto cisternom i kombi vozilom obilazili prema dojavama područje i uklanjali posljedice poplava u Ulici Stjepana Radića i kod benzinske postaje. Vatrogasci su i ispumpavali vodu iz podruma na Trgu Ante Starčevića, čistili i otvarali slivnike u Ulici Matije Gupca, naselju Sovinjak i Mihanovićevoj ulici.

FOTO: DVD Bedekovčina
FOTO: DVD Bedekovčina

Pridružila im se i Zagorska javna vatrogasna postrojba. Zaprimili smo i fotografije naših čitatelja iz Zagorske ulice, gdje je uslijed obilne kiše nastala velika bujica, što se redovito događa već nekoliko godina prilikom nevremena, kažu mještani.

Po povratku u spremište, oko 21.25 sati vatrogasci su ponovno zaprimili dojavu o mogućnosti poplave u poduzeću “Sqout”. 12 vatrogasaca s auto cisternom i malim navalnim vozilom ispumpavalo je vodu pred poduzeće, gdje je postojala prijetnja da poplavi skladište gotove robe. Intervencija je završila u 22.22 sata.

Srušio se stup

Vatrogasci DVD-a Pregrada su pak oko 19.30 sati zaprimili dojavu o potrebi ispiranja kolnika nakon nevremena na državnoj cesti D206. U 19.41 na teren su izašli autocisterna i kombi vozilo sa šest vatrogasaca, dok je još petero vatrogasaca ostalo u pripravnosti. Dolaskom na mjesto intervencije, zatekli su veću količinu šljunka i blata koja je ometala promet. U pomoć su pozvali navalno vozilo koje je ubrzo stiglo s još tri vatrogasca. Uz pomoć radnog stroja i lopata uklonjeni su nanosi blata i šljunka te se pristupilo ispiranju kolnika. Na intervenciji su sudjelovali i djelatnici MUP-a, Županijskih cesta i poduzeća Niskogradnja Pregrada. Intervencija je završila u 21.30 sati.
Na pregradskom području do 23 sata nije bilo električne struje. Od Policijske uprave krapinsko – zagorske pak doznajemo kako se u Lazu Bistričkom uslijed olujnog vjetra srušio drveni stup vodova električne energije na nadstrešnicu obiteljske kuće u vlasništvu 53-godišnjeg hrvatskog državljanina, te je tom prilikom oštećeno nekoliko crjepova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba