Oko 200 zagorskih učenika uključilo se u pješačenje do planinarske kuće Ačkova hiža, povodom Svjetskog dana nepušenja i Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe opojnih droga

“Aktivnosti u prirodi i poticanje zdravih stilova života, najbolji su mehanizmi prevencije svih oblika ovisnosti”

Objavljeno: 06.06.2019. zagorjeinternational

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana nepušenja i Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe opojnih droga, dvjestotinjak učenika zagorskih osnovnih i srednjih škola uključilo se u pješačenje do planinarske kuće Ačkova hiža u Krapini. Okupljanje je bilo kraj starog muzeja na Hušnjakovom, gdje su djecu i mlade pozdravili Ivan Halapir, predstavnik Stanice vodiča, zamjenik gradonačelnika Krapine Branko Varjačić i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Županija i partneri

– Već nekoliko godina tradicionalno krajem svibnja ili početkom lipnja obilježavamo Svjetski dan nepušenja i Međunarodni dan borbe protiv svih oblika ovisnosti, a tim povodom naše Povjerenstvo za borbu protiv svih oblika ovisnosti i Krapinsko – zagorska županija, s mnoštvom suradnika i partnera, pri čemu prije svega mislim na naše odgojno – obrazovne i zdravstvene institucije, Crveni križ, našu Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i udruge, organiziraju ovo pješačenje. Ovdje smo prije svega da bismo promovirali zdrave stilove života i aktivnosti u prirodi jer to su najvažniji i najbolji mehanizmi prevencije bilo kakvih oblika ovisnosti. Inače, u našim osnovnim i srednjim školama odlično se provode preventivni programi koji potiču zdrave stilove života te senzibiliziraju djecu i mlade o opasnostima koje sa sobom nose svi oblici ovisnosti. Interes za ovu aktivnost veći je iz godine u godinu i mogu reći da mladi jako vole ovo pješačenje – rekla je Petek.

OŠ i SŠ

U aktivnosti sudjeluju učenici iz osnovnih škola u Brestovcu Orehovičkom, Svetom Križu Začretju, Bedekovčini, Đurmancu, Tuhlju i Desiniću, te učenici iz srednjih škola Pregrada, Bedekovčina, Krapina, Zabok, Oroslavje i zabočke Gimnazije Antuna Gustava Matoša. (jj, jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba