U organizaciji Stožera civilne zaštite, Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina i Srednje škole Bedekovčina

POKAZALI SPREMNOST: Uspješno odrađena združena taktička vježba spašavanja učenika i gašenja požara nastalog nakon potresa

Objavljeno: 05.06.2019. zagorjeinternational

U Bedekovčini je u utorak održana združena taktička vježba spašavanja učenika i gašenja požara nastalog nakon potresa, u organizaciji Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije, Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina i Srednje škole Bedekovčina.
Sudjelovali su vatrogasci iz svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja općine Bedekovčine, djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije te statisti uključeni u scenarij lokaliziranja požara i evakuiranja zgrada tamošnje Srednje škole. Vježbu je pratio i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ, koji je primio prijavak prisutnih vatrogasaca te im čestitao na uspješno izvršenoj vježbi.
– Operativne snage na vježbama koje organizira Županija te općine i gradovi, pokazuju svoju spremnost. Vatrogasci i kompletna civilna zaštita su spremni, no dakako, nadamo se da to nećemo morati pokazati i u stvarnoj situaciji – rekao je Ferek – Jambrek te dodao kako vatrogasci i ostale službe spašavanja svoju spremnost pokazuju i u poplavama te raznim drugim nepogodama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba