DIVNE VIJESTI: Zahvaljujući humanitarnom malonogometnom turniru, aukciji dresova i brojnim donacijama, četveromjesečna djevojčica iz Jesenja, koja boluje od cistične fibroze, dobit će pomoć koja joj je potrebna

PRIKUPLJENO 300-TINJAK TISUĆA KUNA: Marla će dobiti drenažni prsluk, a još će se jedan kupiti i za Klaićevu

Objavljeno: 04.06.2019. zagorjeinternational

Proteklog vikenda održan je humanitarni malonogometni turnir “Zagrljaj za Marlu“, za četveromjesečnu djevojčicu Marlu Malogorski iz Jesenja, kojoj je nedugo nakon rođenja dijagnosticirana genetska bolest cistična fibroza, pa joj je za normalno funkcioniranje potreban Smart Vest drenažni prsluk, kojeg će sada, zahvaljujući donacijama dobrih ljudi, Marla i dobiti.

32 ekipe

– Prikupili smo oko 300 tisuća kuna, puno više nego što smo očekivali i stvarno svima veliko hvala – rekao nam je Goran Malogorski, otac male Marle.
Na turniru kojeg su organizirali Goranovi prijatelji iz Malonogometnog kluba Dobermann, sudjelovale su 32 ekipe, i, kako nam je rekao, da broj ekipa nije bio ograničen, skupilo bi se njih i pedesetak, jer su već sve ekipe bile prijavljene prva dva – tri dana. Održana je i aukcija dresova koje su doniralo poznati hrvatski nogometaši.
– Dresove su donirali Brozović, Lovren, Mandžukić, Strinić, Vida i mnogi drugi, i iznenadilo me se kada sam vidio koliko se nogometaša uključilo u akciju, iako, poznavajući prijatelja Juru Bedekovića, koji je bio glavni organizator akcije, znao sam kuda to vodi i da on to može – otkrio nam je Goran.
Cijena prsluka je 110 tisuća kuna, a kako je prikupljeno puno više novca, otac malene Marle rekao nam je da će kupiti dva prsluka, te jednog donirati Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

Rijetka bolest

– Teško nam se bilo odlučiti hoćemo li ga pokloniti nekome privatno, no, realno, htjeli bismo da ga koriste svi kojima je potreban, tako da ćemo ga ipak donirati Klaićevoj bolnici, da ga mogu koristiti sva djeca, a, na kraju krajeva, i naša Marla će tamo odlaziti praktički cijeli život na kontrole – zaključio je Goran Malogorski.
Podsjećamo, Marla boluje od rijetke bolesti koja pogađa probavni i dišni sustav, te djevojčica svakodnevno treba inhaliranje, dreniranje, unos vitamina i uzimanje enzima. Smart Vest drenažni prsluk je pak uređaj koji pročišćuje pluća, olakšava iskašljavanje, povećava plućni kapacitet i smanjuje rizik od infekcija, a Marli je potreban svakodnevno. Troškove nabave tog uređaja Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ne pokriva. (Jožica Miklaužić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba