Ministar Horvat poduzeću “Maximus Media” uručio ugovor o sufinanciranju projekta opremanja proizvodnih kapaciteta

OTVORIT ĆE ŠEST NOVIH RADNIH MJESTA: Poduzeću iz Krapinskih Toplica milijun kuna bespovratnih sredstava

Objavljeno: 04.06.2019. zagorjeinternational

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u Zagrebu je dodijelio ugovor o bespovratnim EU sredstvima poduzeću “Maximus Media” iz Krapinskih Toplica, za projekt pod nazivom “Opremanje proizvodnih kapaciteta Maximus media“, koji je bio prijavljen na natječaj “Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP”. Projekt je vrijedan 2,8 milijuna kuna, a tvrtka je dobila bespovratna EU sredstva u vrijednosti milijun kuna.

Indoor i outdoor oglašavanje

– Tvrtka projektom proširuje proizvodne kapacitete i optimizira procese za proizvodnju proizvoda za indoor i outdoor oglašavanje, te će u sklopu projekta nabaviti proizvodnu i informatičku opremu, provesti edukaciju i osposobljavanje za rad na opremi i otvoriti šest novih radnih mjesta. Zaposlenici će zahvaljujući novoj tehnologiji raditi bez opterećenja i stresa, koji je trenutno prisutan zbog velike količine potrebnog “manualnog rada”, uz veću energetsku efikasnost i višestruko manje količine otpadnog materijala – istaknuo je Damir Šafranko, direktor poduzeća.
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u posljednje četiri godine u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, objavilo je ukupno 29 poziva na dostavu projektnih prijedloga, u vrijednosti 6,2 milijardi kuna, od čega 21 poziv direktno namijenjen poduzetnicima, u vrijednosti 5,1 milijardu kuna bespovratnih sredstava.
– Očekujemo da će dodijeljene potpore generirati 7,4 milijardi kuna investicija, od čega 6,47 milijardi kuna poduzetničkih investicija. Uz unaprjeđenje poslovanja poduzetnika, poduprtim projektima sačuvat ćemo 17 tisuća radnih mjesta te otvoriti više od 8800 radnih mjesta – pojasnio je ministar Horvat.

105 milijuna kuna

Poduzetnici iz Krapinsko – zagorske županije od 2015. godine do sada povukli su gotovo 105 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz poticaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, u tom su razdoblju financirana ukupno 93 projekta za poboljšanje konkurentnosti, podršku razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu, razvoj poslovne infrastrukture, inovacije, kompetentnost i razvoj, te razvoj poslovne infrastrukture.
U 2019. godini planirani su novi pozivi u iznosu većem od 1,6 milijardi kuna, a uključuju komercijalizaciju inovacija proizvoda/usluga MSP-ova u S3 područjima, jačanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja, transfer tehnologija i novih inovativnih proizvoda MSP-ova te jačanje međusobne povezanosti MSP-ova kroz klastere. (jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba