Biciklijadom “4 kapelice“ započela 26. manifestacija “Ljeto u Mariji Bistrici“

Nakon svete mise i blagoslova, 130 biciklista odvozilo rutu dugačku 13,5 kilometara

Objavljeno: 03.06.2019. zagorjeinternational

Biciklijadom “4 kapelice“, održanom u nedjelju, započela je 26. manifestacija “Ljeto u Mariji Bistrici“, koju organizira Turistička zajednica Marije Bistrice. Biciklijada je pokrenuta 2014. godine, a prošle je godine upotpunjena i suradnjom sa Svetištem Majke Božje Bistričke i hodočašćem biciklista.

130 biciklista

Tako je hodočasničku misu u bazilici Majke Božje Bistričke, nakon koje je održan blagoslov biciklista, predvodio rektor Svetišta, preč. Domagoj Matošević. Već tradicionalno, biciklisti su imali priliku upisati i svoje bicikle u evidenciju Policijske uprave krapinsko – zagorske, a nakon toga 130 biciklista krenulo je na rutu dugačku 13,5 kilometara, koja prolazi kraj kapelice sv. Ladislava u Podgorju Bistričkom, kapele sv. Marije Magdalene u Humu Bistričkom, kapelice sv. Roka u Podgrađu i kapelice na Vinskom Vrhu. Uz stajanja za osvježenje kod kapelice sv. Marije Magdalene, sv. Roka i na Vinskom Vrhu, završetak biciklijade bio je kod Bluesun hotela Kaj, gdje je bio i osiguran ručak, kao i izvlačenje tri nagrade za sudionike biciklijade. Turističkoj zajednici općine Marija Bistrica, uz Policijsku upravu krapinsko – zagorsku, u organizaciji biciklijade su pripomogli i Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica, kao i Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica.

Bistrička kotlovina

“Ljeto u Mariji Bistrici” nastavlja se već u subotu, kada je na rasporedu još jedan Dan mjesnih odbora općine Marija Bistrica i natjecanje u pripremi bistričke kotlovine. Ovo zanimljivo gastronomsko događanje počinje u 17 sati na središnjem bistričkom trgu, a glazbeno će ga obogatiti Enigma band, dok će se predstavnici svih mjesnih odbora općine Marija Bistrica okušati u natjecateljskom dijelu. Kao i prijašnjih godina, izvan konkurencije nastupa i ekipa koju će sastaviti načelnik Marije Bistrice Josip Milički, a Općina će i ove godine novčano nagraditi pobjednike, dodatnim sredstvima za potrebe mjesnog odbora.

FOTO: RMB

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba