U Podgori se održavaju treći Sportski susreti hrvatskih ratnih i vojnih invalida i branitelja Krapinsko – zagorske županije

“Uz druženje i sport, branitelji barem na jedan dan zaboravljaju svoje probleme”

Objavljeno: 31.05.2019. zagorjeinternational

Na prostoru Športsko – rekreacijskog centra Podgora održavaju se treći Sportski susreti vojnih invalida i branitelja Krapinsko  – zagorske županije. Otvorenju susreta prethodilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule i umrle hrvatske branitelje kod centralnog križa na groblju u Krapini, kojem su, uz delegacije braniteljskih udruga, prisustvovali zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović u pratnji svojih zamjenika, Dragutina Kozine i Branka Varjačića.

15 udruga

Već treću godinu zaredom sportsko druženje vojnih invalida i branitelja održava se u organizaciji Hvidre Krapina.
– Mi smo jedini u Republici Hrvatskoj koji organiziramo ovakve igre, pozvane su sve braniteljske udruge Krapinsko – zagorske županije, a sudionici će se imati priliku natjecati u šest disciplina: pikado, viseća kuglana, stolni nogomet, stolni tenis, šah i belot. Odazvalo se 15 udruga, a druženje će trajati cijeli dan – objasnio je predsjednik Hvidre Krapina Gabrijel Kosalec, te dodao kako je cilj igara da barem na taj dan hrvatski branitelji zaborave na svoje zdravstvene i psihičke probleme.
Sportske susrete je otvorila zamjenica župana Jasna Petek.

Druženje i potpora

– Krapinsko – zagorska županija pokrovitelj je ovih susreta, koji pružaju priliku svim našim hrvatskim braniteljima i invalidima Domovinskog rata da se sastanu, podruže u sportskim igrama i zaborave na probleme koji ih muče, ali i da razmijene iskustva, mišljenja i da na neki način jedni druge osnaže za svakodnevni život. Krapinsko – zagorska županija kroz svoje javne natječaje i pozive potpomaže projekte i programe naših braniteljskih udruga u županiji i moramo istaknuti da smo tu napravili jedan veliki iskorak. Svakako je i sufinanciranje ovog susreta jedan vid potpore, jer sve aktivnosti i programi koje naše braniteljske udruge provode, usmjereni su s jedne strane na očuvanje digniteta Domovinskog rata, ali s druge strane na međusobno druženje i potporu upravo branitelja međusobno, i to je nešto što moramo svi skupa podržavati i poticati – naglasila je Jasna Petek.
Otvaranju trećih sportskih susreta prisustvovao je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji je tom prilikom istaknuo kako je već postala tradicija da HVIDRA svake godine u svibnju organizira igre branitelja, te da je organizacija svake godine bolja.
– Grad Krapina uvijek je spreman pomoći u organizaciji, jer što se tiče tih igara, velika je stvar da se branitelji međusobno druže, da razmjenjuju iskustva i da se na taj način povezuju – zaključio je Gregurović. (Jožica Miklaužić)

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba