Učenici sve prisutne oduševili glumom, recitacijama, pjesmom i plesom te prigodnom izložbom

Kulturno – umjetničkim programom proslavljen Dan Osnovne škole Marija Bistrica

Objavljeno: 30.05.2019. zagorjeinternational

Osnovna škola Marija Bistrica u četvrtak je proslavila Dan škole. Obilježavanje je počelo kulturno – umjetničkim programom u sportskoj dvorani, a u programu su sudjelovale dramska skupina, recitatori, zbor i plesna skupina, posebna skupina, te 4. b razred. Od profesora i učitelja, u realizaciji programa sudjelovali su Anita Klemar, Katarina Bašić, Danijela Kreber, Biserka Ciglenečki, Jasna Milički, te za mix pultom Stjepan Petrinec.
Sve prisutne na početku je pozdravila ravnateljica škole Vesna Brlek, koja je poseban pozdrav uputila svim bivšim učiteljima koji su se odazvali pozivu, ravnateljici OŠ Matije Gupca Gornja Stubica Sanji Knezić, načelniku Marije Bistrice Josipu Miličkom i predsjedniku Općinskog vijeća Marija Bistrica Teodoru Švaljeku. Proslavi se pridružio i rektor Svetišta Majke Božje Bistričke preč. Domagoj Matošević.

Izložba radova

Nakon programa, uzvanici, učitelji i bivši djelatnici škole razgledali su prigodnu izložbu, na kojoj su izloženi neki radovi, priznanja i diplome, koje su učenici osvojili u protekloj školskoj godini, a najviše pažnje i nostalgičnih osmjeha izazvao je dio izložbe s fotografijama bivših generacija učenika. Inače, OŠ Marija Bistrica, zajedno sa područnim školama u Selnici, Lazu i Globočecu, pohađa 414 učenika.

Uspjeh učenika

Oni su i ove godine bili izvrsni na brojnim natjecanjima. Lovro Klancir i Benjamin Gorščak plasirali su se među 10 najboljih na državnom natjecanju, a 30-ak učenika osiguralo je nastupe na raznim županijskim natjecanjima. Proslava Dana OŠ Marija Bistrica završila je druženjem i prigodnim domjenkom. Glazbena škola pri OŠ Marija Bistrica obilježava ove godine 10 godina svog rada. Tom prigodom uz Dan škole organizirana su tri koncerta i to sva tri u Dvorani Božjeg milosrđa. Koncerti sadašnjih učenika glazbene škole, održani su u ponedjeljak i u utorak, a sutra je na rasporedu koncert bivših učenika glazbene škole. Početak je u 19 sati.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba