U Krapini potpisan sporazum o suradnji u organizaciji 27. Zagorskog gospodarskog zbora, između KZŽ, Grada Krapine, OKKZŽ, HGK ŽK Krapina i Radija Kaj

“ZGZ je među tri najjača gospodarska zbora u Hrvatskoj, a radimo ga isključivo zbog naših obrtnika i poduzetnika, koji rade sjajan posao“

Objavljeno: 29.05.2019. zagorjeinternational

U novim prostorima Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije u Krapini, župan Željko Kolar, gradonačelnik Zoran Gregurović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Josip Grilec, predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško i direktor Radija Kaj Drago Gradečak potpisali su dva sporazuma – jedan o suradnji u organizaciji 27. Zagorskog gospodarskog zbora u Krapini, koji će se održati od 12. do 14. rujna u sklopu Tjedna kajkavske kulture , a drugi o petogodišnjoj suradnji u organizaciji ZGZ-a za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Promocija Zbora

Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško rekao je da mu drago što su se okupili u novim prostorima Obrtničke komore.
– Danas potpisujemo jedan dugoročniji sporazum na pet godina, kojim će se Zbor tako i dalje organizirati. U samom Zboru predviđeni su izlagački prostori, ugostiteljski prostori, dok će Obrtnička komora imati niz aktivnosti, uz besplatne usluge frizera i dodjelu majstorskih diploma, a  ove ćemo godine imati i prezentaciju obrtničkih zanimanja, gdje ćemo još više pokušati senzibilizirati učenike da upišu obrtnička zanimanja. Nadam se da ćemo sve uspjeti napraviti kako treba i da će Gospodarski zbor biti uspješan kao i prošle godine – istaknuo je Pleško.
Direktor Radija Kaj Drago Gradečak kazao je da njihovo sudjelovanje u organizaciji znači još veći iskorak i još snažniju promotivnu aktivnost.
– Zagorski gospodarski zbor je do sad dobro organiziran, fokusirat ćemo se da napravimo puno u promociji ne samo Zagorskog gospodarskog zbora, nego i promociji gospodarstva što više – dodao je Gredičak.
Predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec rekao je da  ujedinjeni, rame uz rame, mogu sve dobro napraviti, pa tako i Zagorski gospodarski zbor.
– Vjerujem da će svaki sljedeći Gospodarski zbor biti za nijansu bolji. Dat ćemo sve od sebe da bude na ponos svima nama. Pripreme teku svojim tokom, a na nama je da ih dobro odradimo – pojasnio je Grilec.

Na najboljoj razini

Gradonačelnik Zoran Gregurović istaknuo je kako je Krapina političko, kulturno, povijesno, ali i gospodarsko središte županije, jer je prema podacima najviše zaposlenih u obrtništvu i gospodarstvu upravo na području tog grada.
– Drago mi je da je ovaj Zbor svake godine sve veći i bolji. Ove godine očekujemo još jedan dodatni iskorak, vidimo da u zadnjih pet godina, kad smo se svi složili, kad smo puno toga zajednički napravili, da je Zbor doživio jedan procvat, izašao je van samog šatora u šetalište, u park. Interes je svake godine sve veći i sve je više posjetitelja. To mi daje nadu da će i ove godine biti tako, važno je da nas posluži i vrijeme – naglasio je Gregurović.
Župan Željko Kolar rekao je da je njegova želja da Krapina za vrijeme Tjedna kajkavske kulture i za vrijeme Zagorskog gospodarskog zbora bude kulturno i gospodarsko središte, ne samo za Krapinsko – zagorsku županiju, nego za čitavu Republiku Hrvatsku.
– Naš gospodarski zbor je među tri najjača u Hrvatskoj i radimo ga isključivo zahvaljujući našim obrtnicima i poduzetnicima koji niz godina rade sjajan posao. Gospodarski rezultati su u uzlaznoj putanji od 2013. godine, stigli su i poslovni rezultati za 2018., koji su iznad očekivanja. Sve to nas na neki način obavezuje da Gospodarski zbor bude organiziran na najboljoj mogućoj razini. Moja je intimna želja da stvorimo takvu klimu u Zagorju, da ljudi tu manifestaciju shvaćaju kao svoju i da taj dan bude praznik u Zagorju – zaključio je Kolar. (ib, jj)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba