Održan 59. Festival kazališnih amatera u Vodicama, gdje je KZŽ predstavljala Dramska sekcija ŠKD “Sv. Petar” Brezno iz Huma na Sutli

“Sveta Štefa“ ušla u nominaciju za tri najbolje predstave u državi

Objavljeno: 29.05.2019. zagorjeinternational

Protekla dva vikenda, od 17. do 19. svibnja te od 24. do 26. svibnja, u Kulturnom centru u Vodicama održan je predjubilarni 59. Festival hrvatskih kazališnih amatera. Tijekom šest festivalskih dana odigrane su 22 predstave odabrane kao predstavnici 17 hrvatskih županija, grada Zagreba te Saveza Čeha, koje su svoje sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu izborile prema odabiru selektora u konkurenciji od čak 167 prijavljenih glumačkih skupina.

Među tri najbolje

Krapinsko – zagorsku županiju na festivalu su predstavili članovi Dramske sekcije Sv. Petar Brezno iz Huma na Sutli sa svojom uspješnom predstavom “Sveta Štefa“, koja je usprkos velikoj konkurenciji ušla u nominaciju za tri najbolje predstave u državi. Naime, riječ je o predstavi na humskom govoru za koju tekst i režiju potpisuje Sara Kolar, a u kojoj glume Davor Majcenić (Francek), Sara Kolar (Štefa), Zdravko Dimec (župnik), Damir Dimec (Ivek), Stevo Kamenšćak (Joža), Melita Humski (Anka) te Božo Podhraški, Gordana Očko, Davor Cerovski, Božica Dimec i Natalija Pavlaković Anwar (susjedi).

Veliki korak

– Doista vjerujemo da smo, kao predstavnici naše županije, u najboljem svjetlu promovirali ne samo naš Hum na Sutli, humski govor i tradiciju, već i cijelu Krapinsko-zagorsku županiju. Ovo je veliki korak naprijed za nas, veliko priznanje našeg truda i rada te najljepša nagrada koju smo mogli zamisliti – rekla je Sara Kolar, te dodala kako se zahvaljuje Općini Hum na Sutli te Krapinsko-zagorskoj županiji što su im pomogli i omogućili da stignu do Vodica.

Predstava “Sveta Štefa“ bila je na rasporedu u subotu, a osim brojne publike, predstavu je popratilo Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Mira Muhoberac, dramaturginja i teatrologinja, Vjekoslav Janković, kazališni, filmski i televizijski glumac te Jasmin Novljaković, kazališni glumac i redatelj. Velika završnica Festivala hrvatskih kazališnih amatera održala se u nedjelju, a nagrada za najuspješniju predstavu je pripala amaterskoj udruzi Kuntrata iz SV Filipa i Jakova za predstavu “Kod Lepanta, sunce moje“. (jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba