HRVATSKA VOLONTIRA: Lijepa gesta učenika i profesora ŠUDIGO-a te članova DND-a Zabok

Poklonili slikovnice mališanima na pedijatriji, a onda im čitali priče, pjevali i družili se s njima

Objavljeno: 28.05.2019. JJ

Od 22. do 25. svibnja, devetu godinu zaredom, provodila se manifestacija “Hrvatska volontira”, u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, a Društvo “Naša djeca” Zabok redovito se uključuje. Tako su predstavnici DND-a sudjelovali na Volonterskom doručku u organizaciji Volonterskog centra Zagreb u Domu za starije osobe Centar, kojim je manifestacija “Hrvatska volontira” započela u Zagrebu.
Nadalje, s obzirom na to da je Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok vrijedni suradnik DND-a Zabok u akciji “Za osmijeh djeteta u bolnici“, učenici i profesori sakupili su slikovnice za Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zabok. Volonterke DND-a, inače učenice ŠUDIGO-a, zajedno s članovima DND-a odnijele su slikovnice malim bolesnicima, a Ivana Zaić i Patricija Bartol su im pročitale i nekoliko priča. Patricija je i zasvirala na klarinetu, pa su volonteri zajedno s djecom otpjevali “Do nam želi dobar dan” i “Kad si sretan”. Na kraju su djeca na poklon dobila plišane medvjediće, koje su također sašile volonterke DND-a Zabok.
Također, u sklopu manifestacije “Hrvatska volontira”, članice i članovi DND-a Zabok su oslikavali pano na zabočkom Trgu K. Š. Đalskog, na temu “Sve se može kad se hoće, a biti zdrav uz povrće i voće”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba