Uz izbore za Europski parlament, održani izbori za vijeća mjesnih odbora u pet zagorskih jedinica lokalne samouprave

U Đurmancu, Krapini i Krapinskim Toplicama najviše mandata HDZ-u, a u Zaboku i Pregradi SDP-u

Objavljeno: 27.05.2019. ivanabelosevic

Prilikom održavanja izbora za Europski parlament, održani su i izbori za vijeća mjesnih odbora u Zaboku, Pregradi, Đurmancu i Krapinskim Toplicama te za Mjesni odbor Krapina, čije rezultate donosimo u nastavku.

Zabok

U Zaboku su održani izbori za sedam mjesnih izbora. U Mjesnom odboru I (Špičkovina, Dubrava Zabočka i Bračak), SDP je osvojio 183 glasa i pet mandata, dok je HDZ dobio 70 glasova i dva mandata. U Mjesnom odboru II (Hum, Lug i Grdenci), SDP je dobio 217 glasova i četiri mandata, Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti 105 glasova i dva mandata te HDZ 70 glasova i jedan mandat. U Mjesnom odboru III (Repovec, T. Jarek, Bregi Zabočki Donji, Jakuševec, N. Tomeki) HDZ je osvojio 114 glasova i tri mandata, SDP 104 glasa i tri mandata, a HSU 58 glasova i jedan mandat. U Mjesnom odboru IV (Zabok Istok), SDP je dobio 236 glasa i četiri vijećnika, HDZ 123 glasa i dva vijećnika te Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti 62 glasa i jedno mjesto. U Mjesnom odboru V (Zabok centar) SDP je dobio 375 glasova i pet vijećnika, a HDZ 149 glasova i dva vijećnika. U Mjesnom odboru VI (Pavlovec, F. Tuđmana i Gredice), SDP je dobio 144 glasa i četiri mjesta te HDZ 108 glasova i tri mjesta. U Mjesnom odboru VII (Gubaševo, Martinišće, Prosenik), HDZ je osvojio 141 glas i četiri mjesta, a SDP-u je pripalo 106 glasova i tri mjesta.

Đurmanec

U općini Đurmanec birali su se članovi pet mjesnih odbora. U Mjesnom odboru Đurmanec, tri mandata osvojila je lista SDP – HSS – HNS i dva HDZ. U MO Putkovec, četiri je mjesta osvojio HDZ, a jedno lista SDP – HSS – HNS. U MO Hromec, tri člana je dobio HDZ i dva SDP – HSS – HNS. U MO Ravninsko, četiri je mjesta dobio HDZ, a jedno SDP – HSS – HNS. U MO Macelj, tri mandata idu listi SDP – HSS – HNS i dva HDZ-u.

Krapina

U Krapini su se birali članovi Mjesnog odbora Krapina. Lista HDZ – HSS – ZDS je sa 610 glasova osvojila četiri mandata, SDP je s 388 glasova dobio dva mandata, lista GLAS – HSU s 320 glasova, dva mandata i lista Bandić Milan 365 – Stanka solidarnosti, 135 glasova i jedan mandat. HNS je dobio 97 glasova te je ostao bez mandata.

Krapinske Toplice

U Krapinskim Toplicama birali su se članovi devet mjesnih odbora. U Mjesnom odboru I. (Čret i Lovreća Sela), Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti osvojila je 137 glasova i pet mjesta, HDZ je dobio 47 glasova i jedno mjesto te SDP 44 glasa i također jedno mjesto. U MO II (Gregurovec, Maturovec i Oratje), HDZ je dobio 75 glasova i tri mjesta, a SDP 49 glasova i dva mjesta. U MO III (Hršak Breg i Slivonja Jarek) listu je imao samo HDZ, koji je dobio 27 glasova i tri mandata. U MO IV (Jurjevec i Viča Sela), Živi zid je osvojio 43 glasa i dva mandata, SDP 41 glas i jedan mandat te HDZ 35 glasova i jedan mandat. U MO V (Klokovec i Jasenovec), HDZ – HSS – HNS dobili su 80 glasova i tri vijećnika, a SDP 99 glasova i četiri vijećnika. U MO VI (Krapinske Toplice), SDP je osvojio 203 glasa i tri mjesta, HDZ 146 glasova i dva mjesta te HSP dr. Ante Starčević 102 glasa i dva mjesta. U MO VII (Mala Erpenja), listu je imamo samo HDZ, koji je dobio 84 glasa i pet mandata. U MO VIII (Selno), lista HDZ – HSS je osvojila 55 glasova i tri mjesta, a SDP 41 glas i dva mjesta. U MO IX (Vrtnjakovec, Donje Vino i dio naselja Klupci), HDZ je dobio 48 glasova i tri vijećnika, a SDP 35 glasova i dva vijećnika.

Pregrada

U gradu Pregradi birali su se članovi deset mjesnih odbora. U MO Benkovo, tri mandata dobila je lista SDP – ZS, a po jedan mandat HDZ i lista HSS – HSU. U MO Bušin, po dva mandata osvojila je lista SDP – ZS i lista HSS – HSU, dok je jedan mandat pripao HDZ-u. U MO Gorjakovo, tri mjesta dobila je lista SDP – ZS, a po jedno HDZ i lista HSS – HSU. U MO Cigrovec, lista SDP – ZS osvojila je četiri mjesta i HSS – HSU jedno. U MO Plemenšćina, tri mandata je dobila lista SDP – ZS, a po jedan mandat HSS – HSU i HDZ. U MO Kostel, lista SDP – ZS je osvojila četiri mjesta, a lista HSS – HSU jedno mjesto. U MO Pregrada, četiri mandata je osvojila lista SDP – ZS, dva mandata HDZ i jedan lista HSS – HSU. U MO Stipernica, lista HDZ – HSS dobila je tri mjesta, a SDP – ZS dva. U MO Vinagora, lista SDP – ZS dobila je tri mjesta, a HDZ dva. U MO Sopot, lista SDP – ZS je osvojila tri mjesta, a HDZ dva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba