U subotu je u Mariji Bistrici održana redovna godišnja izvještajna skupština Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica, piše  RMB.
– Od aktivnosti u prošloj godini izdvajamo redovno sudjelovanje u procesijama u Svetištu MBB-e na žalosni petak, Cvjetnicu, Tijelovo, u predvečerje blagdana MBB-e u prasvetište na Vinski vrh, na blagdan Velike Gospe te zahvalnicu. Na kalvariji i Bistričkom trgu organizirana je sadnja cvijeća, a tu je i sudjelovanje u manifestacijama u organizaciji općine Marija Bistrica i Turističke zajednice općine Marija Bistrica. Također organizirane su i radionice izrade tradicijskih ukrasa od krep papira za ukrašavanje bora u Domu kulture koje je predvodila Božica Milošić. Prošla 2018. godina bila je i jubilarna za Udrugu, koja je krajem travnja svečano obilježila 20 godina rada. Kako je plan rada za ovu godinu već donesen lani, na ovoj je skupštini prihvaćen plan rada za 2020. godinu, koji uz redovne aktivnosti predviđa između ostalog i Apliciranje na natječajima za sufinanciranje rada Udruga, Organizaciju izleta i posjeta kazalištima i muzejima i Razmjenu iskustava i suradnja s udrugama Hrvatska žena drugih općina i gradova te udrugama s područja općine Marija Bistrica – istaknula je u izvješću predsjednica Spomenka Skuliber te dodala da se rad Udruge temelji na načelima dragovoljnosti, poboljšanju društvenog života u Mariji Bistrici, na humanitarno-karitativnom radu i njegovanju tradicijskih vrijednosti mjesta.
Također, na skupštini je po prvi puta nastupio novi ženski vokalni sastav ”Corona viva Mariae” koji je iznikao iz župnog pjevačkog zbora. Za ovu prigodu izveo je himnu i još jednu pjesmu na samom kraju skupštine.