Proglašeni pobjednici 52. Sajma i izložbe zagorskih vina u Bedekovčini

Šampion izložbe Boris Drenški – Bodren s ledenim vinom Pinot sivi iz 2016. godine

Objavljeno: 25.05.2019. AB

Šampion 52. Sajma i izložbe zagorskih vina u Bedekovčini je Boris Drenški Bodren, s ledenim vinom Pinot sivi, berba 2016. godine, za što je dobio veliko zlato.
Najbolje ocijenjeno vino u grupi bijelih mirisnih suhih vina redovite berbe je graševina, berbe 2018. godine, Vinarije Kopjar, dok je najbolje ocijenjeno vino u grupi bijelih mirnih vina redovite berbe s ostatkom šećera Sokol Cesargradski, Vinarije Sever. Najbolje ocijenjeno vino u grupi crvenih i ružičastih vina redovite berbe je Cabernet sauvignon iz 2018. godine, Vina Hren. Veliko zlato u kategoriji hobista dobio je Ivan Krklec za ledeno vino Rajnski rizling iz 2009. godine, najbolje ocijenjeno vino u grupi prirodnih pjenušavih vina je Vuglec, Vinarije Vuglec, dok je najboljim predikatnim vinom proglašen Pinot sivi iz 2016. godine Vinarije Bodren.
Na ocjenjivanje vina koje je prethodilo Sajmu, pristigla su 134 uzorka vina od 68 vinara. Temeljem Pravilnika ocjenjivanja vina i voćnih vina Sajma i izložbe zagorskih vina, ocjenjivačka komisija izvršila je ocjenjivanje vina – ocijenjeno je 55 uzoraka hobista i 78 uzoraka profesionalaca. Dodijeljeno je šest velikih zlata, 34 zlata, 69 srebra, 22 bronce i dva priznanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba