OD STRANACA DO PRIJATELJA ZA CIJELI ŽIVOT: Izabrali ste zagorski razred najmaturanata – s 1670 lajkova konkurenciju su pomeli medicinske sestre i tehničari iz SŠ Pregrada i tako osvojili paintball u Paintball klub Dum – Dum Oroslavje

OSTALI SLOŽNI DO KRAJA: “Odmah smo rekli: ‘Ovo mora biti naše’. Za lajkove smo žicali po Rusiji, Sloveniji, Bosni…”

Objavljeno: 25.05.2019. Jelena Jazbec

Učenice i učenici 5.d razreda Srednje škole Pregrada pobjednici su velikog natječaja Zagorje Internationala “Biramo razred NAJMATURANATA!” Tijekom protekla smo tri dana svim maturantima dali mogućnost da nam šalju svoje najotkačenije razredne fotografije, koje smo potom objavljivali na našoj Facebook stranici, a cilj je bio skupiti što više lajkova. U naš su inbox pristigle 24 fotografije, no unatoč velikom trudu, zalaganju, maštovitosti i kreativnosti svih razreda, kojima zahvaljujemo na sudjelovanju, konkurenciju su pomele medicinske sestre i tehničari iz SŠ Pregrada, s čak 1670 lajkova.
Svojom složnošću i zalaganjem, ovi mladi momci i djevojke definitivno su zaslužili naslovnicu naših digitalnih novina.

Super raska

U 5.d ukupno je 28 učenika, od čega samo trojica dečkiju. S obzirom na to da u Pregradi postoji i učenički dom, ima učenika iz Kumrovca, Ivanić Grada, Donje Stubice, Kloštar Ivanića… Razrednica im je Ksenija Vuksan, profesorica fizike, o kojoj učenici imaju samo riječi hvale.
– Razrednica nam je bila stvarno super, trudila se od početka, uvijek je bila tu za nas, pomagala nam je u svemu i puno toga nam je olakšala. Jako smo joj zahvalni – rekla nam je Tamara Forjan iz Pregrade, predstavnica razreda, a nas je zanimalo što joj je posebno ostalo u sjećanju u ovih proteklih ne četiri, nego pet godina.

– Maturalac je definitivno bio jedno nezaboravno iskustvo, proputovali smo Mađarsku, Češku i Njemačku i odlično se zabavili. Moram reći da smo uvijek bili jako složni, feštali smo zajedno, dogovarali izlaske kao razred. Od potpunih stranaca u prvom razredu, postali smo najbolji prijatelji za cijeli život – kaže Tamara.
Od škole su se, kao i svi hrvatski maturanti, oprostili u srijedu, pa su pripremili video s fotografijama proteklog petogodišnjeg razdoblja. Nakon toga su se uputili na norijadu u Zabok, no, čak ni u ovo vrijeme ludila i zabave, nisu zaboravili na ostvarenje posljednjeg zajedničkog cilja.
– Poznati smo po tome da smo jedan od najsložnijih razreda, tako da, čim smo vidjeli natječaj, rekli smo: “Ovo mora biti naše.” Žicali smo za lajkove naše prijatelje, roditelje, rodbinu, po Rusiji, Sloveniji, Bosni… Svugdje smo to proširili – ističe Tamara.
Ovogodišnji razred najmaturanata odlučili smo nagraditi paintballom u Paintball klub Dum – Dum Oroslavje za 30 osoba.
– Oduševljeni smo, nismo uopće očekivali toliku nagradu. Bit će to još jedno zajedničko druženje – slaže se 5.d.

Državna matura

No, nakon ovotjednog opuštanja, maturanti će se ipak uskoro morati vratiti u stvarnost. U lipnju ih, naime, još očekuju ispiti državne mature.
– Većina namjerava nastaviti svoje školovanje, neki uz rad, neki samo na fakultetu, imali smo jako dobru pripremu u srednjoj školi, tako da smo spremni i za tržište rada i za daljnje obrazovanje – otkriva nam Tamara.
Pitamo je i je li bilo neobično srednju školu pohađati pet godina.
– Kod upisa malo razmišljaš o tome da ćeš morati pet godina ići u srednju, pa ti se to onda čini dugo, ali je tako brzo prošlo. Zapravo nam je bilo super imati tu jednu godinu više jer smo se mogli duže družiti – zaključuje buduća medicinska sestra.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba