Velika svečanost u Srednjoj školi Pregrada

GAUDEAMUS IGITUR! Održana promocija treće generacije prvostupnica i prvostupnika sestrinstva

Objavljeno: 25.05.2019. JJ

U Srednjoj školi Pregrada u petak je održana promocija treće generacije prvostupnika i prvostupnica sestrinstva na dislociranom studiju Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek.
Svečanoj promociji nazočili su gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.
– Iskreno vam čestitam u ime Krapinsko – zagorske županije i moram reći kako smo zaista sretni što je Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo iz Osijeka ovdje već dugi niz godina i što vas mogu pozdraviti na već trećoj promociji. Nadam se da ćemo uskoro otvoriti vrata i novim oblicima suradnje, a do tada, Županija će zajedno s Gradom pomagati da ovaj studij bude što kvalitetniji – rekla je Petek.
Uz riječi “Prisežem da ću u svom zvanju raditi savjesno i dostojanstveno, u skladu s međunarodnim kodeksom etike medicinskih sestara i u duhu humanizma. Uložit ću sve svoje snage i znanja za zdravstvenu dobrobit povjerenih mi osoba, bez obzira na rasu, narodnost, vjerska i politička uvjerenja, te društveni i ekonomski položaj pojedinca. Svojim držanjem i ponašanjem, na radnom mjestu i izvan njega, čuvat ću dostojanstveno ugled svog zvanja. Svoje zadaće izvršavat ću zdušno, trajno se usavršavati u znanju i nesebično ću ga prenositi na mlade. Čuvat ću profesionalnu tajnu i podređujući osobne interese, težit ću cilju unapređenja najveće ljudske dragocjenosti – zdravlja”, svoju je zakletvu izreklo 36 ovogodišnjih prvostupnica i prvostupnika sestrinstva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba