Varaždinski župan i nositelj liste Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić obratio se građanima uoči nedjeljnih izbora:

“Kandidati s liste Reformista interese sjevera Hrvatske uvijek će stavljati na prvo mjesto”

Objavljeno: 24.05.2019. zagorjeinternational

– Birajte ljude sa stavom i rezultatima, za jaku i jedinstvenu Europu, ali ne birokratsku, nego Europu regija, Hrvatsku regija, bez diskriminacije, i u Europi, ali i bez diskriminacije regija u Hrvatskoj – rekao je prilikom završnog obraćanja uoči nedjeljnih EU izbora ispred varaždinske Županijske palače Radimir Čačić, nositelj liste Narodne stranke – Reformista.
– Iznimno je važno tko će nas i na koji način predstavljati u Europskoj uniji jer se danas preko 80 posto svih zakonskih okvira donosi u Europskom parlamentu. Po prvi puta će hrvatski europarlamentarci moći ravnopravno sudjelovati u kreiranju nove lisnice, novog proračunskog razdoblja i važno je da se izbore za nama važne segmente financiranja. Hrvatska će uskoro predsjedati Europskom unijom i moramo se snažno postaviti jer smo u ovom trenutku drugi najlošiji u Europi, iza nas je samo Bugarska, što znači da se mi ne približavamo, već se udaljavamo od Europske unije. Važno je da se tijekom našeg predsjedanja otvore nama važne teme i  zato je važno u Europskom parlamentu imati čovjeka koji se dokazano zna boriti za interese sjevera – poručio je Čačić, dodavši kako su tijekom dvije godine njegova mandata na čelu Varaždinske županije, pokrenuta 122 projekta u vrijednosti preko 740 milijuna kuna europskog novca, što je jasan pokazatelj da kandidati liste Reformista za Europski parlament znaju kako se boriti za budućnost sjevera Hrvatske. Poručio je i kako će kandidati s njegove liste, interese sjevera Hrvatske uvijek stavljati na prvo mjesto.
U pratnji Čačića bilo je i troje kandidata s njegove liste, Natalija Martinčević, Tomislav Paljak i Davor Kljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba