Predsjednik Županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti – BM 365 Anđelko Topolovec, reagirao je na izjave ministra graditeljstva Predraga Štromara i državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tome Antičića, kako je pitanje dana kada će krapinsko Veleučilište Hrvatsko zagorje postati javno

“Danas se hvale, a da je bilo volje s njihove strane, na VHZK-u se moglo besplatno studirati već ove godine. To je riješio premijer, na prijedlog Marije Puh i Žarka Tušeka, a ne oni”

Objavljeno: 24.05.2019. zagorjeinternational

Predsjednik Županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti – BM 365 Anđelko Topolovec, poslao je reagiranje na izjave Ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara i državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tome Antičića, koji su se u Kumrovcu pohvalili kako je pitanje dana kada će krapinsko Veleučilište Hrvatsko zagorje postati javno, čime će biti osigurane besplatne kvote za upis studenata.
Priopćenje prenosimo u cijelosti:
Danas ponosno HNS-ovci dijele vijest da krapinsko Veleučilište kroz koji dan postaje javna institucija na kojoj će se besplatno studirati. Moramo priznati da nam je iznimno drago zbog toga, no bivše kolege bismo samo željeli podsjetiti da, da je bilo volje s njihove strane, na krapinskom bi se Veleučilištu besplatno studiralo već i ovu akademsku godinu. Inicijativa je naime krenula još u srpnju 2017. godine od strane saborske zastupnice Marije Puh, a na sastanku održanom 9. ožujka 2018. godine, na kojem je uz saborsku zastupnicu bio i dekan Veleučilišta Nenad Sikirica, je rečeno da treba samo potpisati odluku i da će Krapina imati status javnog fakulteta. Danas slavodobitno objavljuju da je to riješeno, a zapravo su zaboravili spomenuti da je premijer tražio da se to riješi. Naime, premijer Plenković je stao iza krapinskog Veleučilišta još prilikom donošenja državnog proračuna za 2019. godinu, kada je Vlada RH na prijedlog saborskih zastupnika Marije Puh i Žarka Tušeka uložila amandman na proračun te time osigurala novac za funkcioniranje Veleučilišta, koji još uvijek čeka – reagirao je Topolovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba