Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Općini Budinščina dodijelilo 105.000 kuna za uređenje pristupa kod Društvenog i Vatrogasnog doma te jednog autobusnog ugibališta

ROBERT ŠPLAJT: Svaki projekt koji unapređuje život građana u njihovoj sredini je važan. HNS to prepoznaje i čini sve za ravnomjeran razvoj svih krajeva RH

Objavljeno: 23.05.2019. zagorjeinternational

Ukupno 105 tisuća kuna dodijeljeno je Općini Budinšćina za uređenje pristupnih prostora postojećih građevina i autobusnog ugibališta na području općine. Riječ je o sredstvima u sklopu projekta Sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2019. godini koje dodjeljuje Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, na čelu s ministrom Predragom Štromarom.
Dobivenim sredstvima asfaltirat će se pristupni prostori ispred Društvenog doma u Krapinici i Vatrogasnog doma u Budinščini te urediti autobusno ugibalište u Krapinici, odvojak prema Žapčiću. Kako je istaknuto, uređenjem autobusnog ugibališta učinit će se veliki pomak u sigurnosti pješaka i putnika, a pogotovo sigurnosti djece koja autobusom putuju u školu.
– Svi stanovnici naše županije zaslužuju jednake šanse i uvjete života te je svaki projekt koji unapređuje život u njihovoj sredini važan. To je u HNS-u prepoznato i naš ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar kontinuirano podupire takve projekte i čini sve kako bi se postigao ravnomjeran razvoj svih krajeva RH. Ovo je samo još jedan od pokazatelja da HNS-ova ministarstva na čelu s ministrima Blaženkom Divjak i Predragom Štromarom rade odličan posao – istaknuo je predsjednik ŽO HNS-a Krapinsko- zagorske županije Robert Šplajt.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba