Kandidat s liste HDZ-a za predstojeće izbore za zastupnike u EU parlamentu, Stjepan Adanić iz Lobora i saborski zastupnik Žarko Tušek, družili se građanima na krapinskom sajmu

“KAJ” U BRUXELLESU: “Hrvatsko zagorje treba postati najrazvijenija regija u RH, a prosječna plaća Zagoraca minimalno tisuću eura – za to ću se posebno zalagati”

Objavljeno: 23.05.2019. zagorjeinternational

Zagorski kandidat s HDZ-ove liste za predstojeće izbore za zastupnike u EU parlamentu Stjepan Adanić i saborski zastupnik Žarko Tušek obišli su krapinski sajam, gdje su građanima predstavili program kojim će ih se zastupati u Bruxellesu.

Korištenje EU fondova

– Stjepan Adanić iz Lobora vrlo je važan kandidat, jer je Zagorec te pozivam sve stanovnike Hrvatskog zagorja da podrže našeg Zagorca na listi za EU parlament i da se naš “kaj” čuje i u Bruxellesu. Krapina je srce Hrvatskog zagorja, naš glavni grad, koji danas realizira nekoliko projekata uz pomoć EU fondova, a kandidirala je jedan od najimpozantnijih projekata u ovom dijelu Hrvatske, projekt Crne kraljice. Puno se radi i gradi po čitavoj Krapinsko – zagorskoj županiji – škole, vrtići, ceste i pruge, a sve to uz podršku Vlade RH i pametno korištenje europskih fondova. Stoga i Stjepanu želim sreću na izborima i da nam u tom još više pomogne – kazao je Tušek.
Hrvati imaju priliku po treći put birati svoje zastupnike u EU parlamentu, a među njima je ovaj put na listi HDZ-a Stjepan Adanić iz Lobora.

Pet plus

– Vlada RH ulaže velika sredstva u Krapinsko – zagorsku županiju, više od dvije milijarde kuna, no moj je plan još ambiciozniji. Ako postanem eurozastupnik, želim pomoći da Hrvatsko zagorje bude najrazvijenija regija u RH i to kroz program Pet plus, koji podrazumijeva snažan razvoj malog i srednjeg poduzetništva, dovršetak cestovne i željezničke infrastrukture, razvoj znanosti i digitalne tehnologije, kao i iskoristivost geotermalnih voda uz snažan rast turizma. A ono što je izuzetno bitno, ono što Zagorci trebaju dobiti, za što ću se kao Zagorec iz Lobora posebno zalagati, jest da se prosječna plaća u Zagorju podigne na minimalno tisuću eura – zaključio je Adanić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba