Krapinski sajam danas je bio glavno okupljalište kandidata za EU parlament, a najbrojnija je bila delegacija Stranke rada i solidarnosti – BM 365, predvođena nositeljicom liste, direktoricom TZ- Grada Zagreba Martinom Bienenfeld i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, u pratnji domaćina – saborske zastupnice Marije Puh, predsjednika Županijske organizacije stranke Anđelka Topolovca te brojnih članova stranke.

Europski novac

– Ovo je prilika da pozovemo sve naše Zagorce i da se odužimo Europi za sve ove projekte koji su financirani iz EU fondova. Primjerice, moja općina Radoboj u godinu dana dobila je 13 milijuna kuna, a da bismo ih sve realizirali iz vlastitog proračuna, trebalo bi nam dobrih desetak godina. Isto tako, čitava Krapinsko – zagorska županija povukla je ogroman novac iz EU fondova, stoga je iznimno bitno da izađemo na ove izbore, da glasujemo za ljude za koje vjerujemo da su spremni pomoći realizaciji naših projekata – rekao je Anđelko Topolovec.
Inače, na listi Stranke rada i solidarnosti, od 12 kandidata, 11 ih je nestranačkih, a jedna od njih je i Ana Vlahov.
– Moja poruka biračima je da svakako izađu na izbore jer time oblikuju svoju budućnost, svoju svakodnevicu, ali i ostalih svojih sugrađana. Pogotovo pozivam mlade birače da izađu na izbore, budući da se zalažemo za vrijednosti koje će utjecati na svaki od naših života – pozvala je A. Vlahov, s kojom se složila i nositeljica liste Martina Bienenfeld.

Za listu broj 2

– Ovo je velika završnica kampanje, a ono što bih stvarno željela poručiti, jest da građani izađu na birališta u nedjelju 26. svibnja, da kažu za koga misle da će ih najbolje predstavljati u Europskom parlamentu. Mi sigurno to možemo i znamo, naša lista je broj 2, a na glasačima je odluka tko će sljedećih pet godina zastupati naše interese u Europi – zaključila je Bienenfeld.
Predsjednik Stranke rada i solidarnosti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako Hrvatsku iz krize mogu izvući samo rad, solidarnost i zajedništvo.
– Nadam se da će ljudi u nedjelju prepoznati istinski rad i istinske vrijednosti, ljude koji imaju svoje karijere, koji su sposobni, a nisu opterećeni strankom. Stoga pozivam glasače da u nedjelju glasaju za sposobne, a ne podobne – zaključio je Bandić.