Ministarstvo turizma dodjeljuje 840 tisuća kuna za sufinanciranje 19 projekata na području Krapinsko – zagorske županije

EVO TKO SU SRETNI DOBITNICI: Osigurana bespovratna sredstva za Štruklionicu, veslanje na dasci, quad safari, Park znanosti…

Objavljeno: 22.05.2019. Jelena Jazbec

Ministarstvo turizma je u sklopu programa “Konkurentnost turističkog gospodarstva”, dodijelilo 23,6 milijuna kuna za 453 projekta, od čega će se s 840 tisuća kuna sufinancirati 19 projekata s područja Krapinsko – zagorske županije. Sredstva su namijenjena povećanju kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoju novih proizvoda u destinaciji, održivom razvoju, internacionalizaciji poslovanja, korištenju novih tehnologija i sl. Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge. Program je sastavljen od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja.

Smještajni kapaciteti

Kroz mjeru A, podupire se povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude smještajnih objekata. U Krapinsko – zagorskoj županiji, u sklopu te je mjere odobreno 80 tisuća kuna Obrtu Zagi iz Oroslavja, vlasnika Stanka Čmareca, za uređenje i dodatni sadržaji pansiona, Hotelu & restaurantu SE-MI u Velikom Trgovišću 110 tisuća kuna za uređenje kongresne dvorane i dječjeg igrališta, Obrtu “Zelenjak Ventek” iz Kumrovca, vlasnika Branka Grebličkog, odobreno je 80 tisuća kuna za Štruklionicu u pansionu, Ugostiteljstvu i trgovini “Čuček” iz Đurmanca, vlasnika Damira Čučeka, 40 tisuća kuna za ulaganje u dodatne sadržaje, Hajdinjak putu iz Pregrade, 40 tisuća kuna za razvoj dodatnih sadržaja u “Wine Hillu”, Bolfan vinskom vrhu iz Hrašćine, 40 tisuća kuna za ulaganje u dodatne sadržaje, OPG-u Šumak iz Zagorskih Sela, 30 tisuća kuna za uvođenje tematskih i dodatnih sadržaja na OPG-u, Seljačkom turizmu Masnec iz Zagorskih Sela, 50 tisuća kuna za unaprjeđenje kvalitete smještaja i uvođenje dodatnih sadržaja na OPG-u, OPG-u Kos Marko iz Svetog Križa Začretja, 40 tisuća kuna za ulaganje u proširenje i uređenje smještajnih kapaciteta na OPG-u, OPG-u Nikola Lesičar iz Lobora, 30 tisuća kuna za uređenje vinotočja, OPG-u Stjepan Šalamon iz Krapine, 40 tisuća kuna za ruralnu kuću za odmor – Zagorska hiža “Cecilija” i OPG-u Ferek – Jambrek Branko iz Radoboja, 30 tisuća kuna za ulaganje u smještaj na OPG-u.
Kroz mjeru B potiče se razvoj posebnih oblika turizma, kao što su cikloturizam, aktivni i pustolovni turizam, kroz ulaganja u infrastrukturu, servise i opremu, uređenje potrebne infrastrukture i ulaganja u opremu za špilje, rafting, stijene za penjanje, vidikovci, adrenalinske parkovi, golf vježbališta, te promotivne aktivnosti za postojeću ponudu. Kroz ovu mjeru podupiru se i zabavni, adrenalinski i tematski parkovi, tradicijski mali ploveći hoteli, obnova i uređenje izletničkih drvenih brodova tradicijske izgradnje, te kreiranje paket aranžmana novih turističkih proizvoda za tržišta posebnih interesa.

Međunarodni skupovi

U sklopu te mjere, odobreno je 40 tisuća kuna za opremanje Parka znanosti u Oroslavju i 20 tisuća kuna Zagorje Adventureu iz Zaboka za nabavu dodatne opreme za vođenje grupa na quad safari. Aquae Vivae iz Krapinskih Toplica su dobile 50 tisuća kuna za proširenje sadržaja postojećeg aqua parka, Aura Rustica iz Gornje Stubice 20 tisuća kuna za paket aranžman “Tajne skrivene u bregima” – promotivne aktivnosti, Viatica Travel iz Brestovca Orehovičkog 30 tisuća kuna za veslanje na dasci u Hrvatskom zagorju – promocija i oprema, Raftrek Travel iz Krapine, 20 tisuća kuna za napredne cikloturističke mobilne servise uz EV 8.
Mjera D odnosi se na prepoznatljivost, pa će se tako i ove godine sufinancirati plasman hrvatskih otočnih proizvoda kroz turizam, te veći međunarodni skupovi u Hrvatskoj koji su
vezani za investicije u turizmu, razvoj i unapređenje posebnih oblika turizma, između ostaloga, i konferencija poduzeća Julius Rose iz Zaboka, s 50 tisuća kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba