Nakon svečane sjednice, na kojoj su dodijeljena najviša priznanja za članove društva, proslavljena je sveta misa u Svetištu MBB

VELIKA OBLJETNICA: Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica proslavilo 130 godina rada

Objavljeno: 21.05.2019. zagorjeinternational

Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica u subotu je proslavilo veliku obljetnicu, 130 godina postojanja i djelovanja. Proslava je započela okupljanjem kod Vatrogasnog doma u Mariji Bistrici, gdje je održana i svečana sjednica. Na svečanoj sjednici dodijeljena su najviša priznanja za članove društva. Tako su zlatne medalje dobili Ignac Babić, Franjo Mahmet, Josip Bokun, Franjo Ozimec i Florijan Ozimec, a zlatne plamenice Tomislav Kuntić i Andrija Belko. Spomenicu za 30 godina rada u društvu dobio je Branko Bigor, a posebno priznanje Vatrogasni veteran Franjo Tomorad.

Zahvalnice DVD-a

DVD Marija Bistrica uz veliku obljetnicu dobio je od HVZ-e Povelju Đuro Deželić, te plakete KZŽ i Vatrogasne zajednice KZŽ. Nakon sjednice, bistrički vatrogasci i njihovi gosti u povorci su krenuli prema Svetištu Majke Božje Bistričke, gdje je misu predvodio rektor Svetišta, preč. Domagoj Matošević. Na svečanoj večeri nakon mise podijeljene su zahvalnice DVD-a Marija Bistrica podupirateljima i brojnim društvima, a članovima srebrne i brončane plamenice i medalje, te spomenice za 10 i 20 godina.

Brojni gosti

Ovu veliku proslavu bistričkih vatrogasaca pozdravili su brojni gosti. Pozdrave i čestitke su uputili izaslanik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine KZŽ i počasna članica DVD-a Marija Bistrica Vlasta Hubicki, zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić i načelnik Marije Bistrice Josip Milički. Proslavu su uveličali i predstavnici brojnih vatrogasnih društava i vatrogasnih postrojbi te prijatelji društva, sponzori i podupiratelji. Proslavu je pratila i limena glazba KUD-a “Lovro Ježek” Marija Bistrica, koja također ove godine slavi veliku obljetnicu, 125 godina rada, a od svojih početaka i djelovala je u sklopu DVD-a Marija Bistrica, sve do osnivanja KUD-a “Lovro Ježek” 1974. godine.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba