Zagorje u snažnom Oroslavčaninu dobilo prvog profesionalnog i licenciranog trenera powerliftinga

SREĆKO MARTINIĆ SRELE: Na raspolaganju sam mladima koji trebaju bilo kakav savjet. Moj klub je otvoren za sve uporne, pozivam ih da nam se pridruže – na najjače

Objavljeno: 21.05.2019. AB

U ponedjeljak je Zagorje dobilo prvog profesionalnog i licenciranog trenera powerliftinga, sve popularnijeg sporta, koji trenutno broji 21 registrirani klub i sveukupno 370 natjecatelja. Oroslavčanin Srećko Martinić Srele obogatio je tako zagorsku powerlifting scenu svojom tek stečenom diplomom, iza koje je godina dana školovanja na Sportskom učilištu u  Zagrebu.

Viša razina

Iako je već poznat kao predsjednik, natjecatelj , osnivač i trener najjačeg bench press kluba u Hrvatskoj, Srele Brutal Teama, kaže kako je svoje dugogodišnje znanje i iskustvo odlučio podići na višu razinu, položivši devet predmeta općeg dijela te onaj praktični, pod vodstvom njemačkog kolege i mentora Francesca Virzia, predavača na powerlifting akademiji i europskog rekordera u powerliftingu.

Prva generacija powerlifting trenera upisana je tako u povijest tog sporta u Hrvatskoj.

– Ponosan sam na ovaj papir, ovo su moderna vremena i moram  slijediti taj tempo, bez obzira na rezultate mene (viceprvak svijeta, četverostruki državni prvak i dvostruki rekorder op.a.) i mojih natjecatelja, danas je papir ono što se cijeni. Moje je znanje u powerliftingu naravno neupitno, a škola je samo mala stavka u mom daljnjem radu.  Uvijek kažem kako je puno lakše završiti školu, što može svatko tko je uporan, no u sportu, pa i u bilo kojem drugom poslu u životu, škola je samo papir za dalje , a ono što radiš, voliš i ono čemu se posvetiš, akumulira se kroz rezultat. Upravo su rezultati ti koji su najteži dio posla i tu samo najuporniji, mentalno i fizički jaki uspijevaju.

Voljeti sport

– Powerlifting i bench press je vrlo težak sport, to je sport snage i na raspolaganju sam mladim ljudima koji su zainteresirani i trebaju bilo kakav savjet. Moj klub je otvoren za sve uporne mlade i one starije, a da od deset njih samo jedan ostane kao natjecatelj, puno sam napravio za taj sport u Zagorju, za klub i za te ljude. Najbitnije je zavoljeti sport, razviti stabilan i čvrst karakter koji onda predanim treninzima daje rezultat. Ja sam već godinama predan i vjeran ovom sportu te pozivam sve da se pridruže na najjače – kazao nam je Srele.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba