Na međunarodnom atletskom mitingu za OSI nastupilo je 133 natjecatelja iz Austrije, Češke, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske

BRAVO, LUKA: Zagorski atletičar s invaliditetom oborio državni rekord

Objavljeno: 21.05.2019. zagorjeinternational

Na splitskom stadionu “Park mladeži” održan je međunarodni atletski miting za osobe s invaliditetom, Otvoreno pojedinačno prvenstvo Hrvatske u para atletici – Croatia Open 2019. Nastupilo je 133 natjecatelja iz Austrije, Češke, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a među njima i predstavnik zagorskih sportaša s invaliditetom, Luka Đukez iz Lobora, član zagrebačkog AKOI URIHO. Na natjecanju su postignuti svjetski, europski i devet državnih rekorda, a jedan državni rekord upisao je i Luka Đukez, pod vodstvom trenera Hrvoja Cika.
Luka je nastupio u dvije trkačke discipline. Na utrci od 1500 metara, u spojenim kategorijama T20 i T38, u cilj je ušao drugi, s vremenom 5:34.90, čime je popravio dosadašnji osobni rekord za 20 sekundi, a ujedno i postavio novi državni rekord na 1500 metara u kategoriji T38. Ovim uspjehom postao je nositeljem dvaju državnih rekorda – dosadašnjem rekordu u bacanju kugle, pridružio je i ovaj na 1500 metara.
Okušao se i u sprinterskoj disciplini na 400 metara, u spojenim kategorijama T12, T37, T38, T47, iako mu ona nije primarna. U vrlo neizvjesnoj završnici, s rezultatom 1:11.96, osvojio je treće mjesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba