U sklopu proslave Dana župe sv. Jelene Križarice u Zaboku, bračne zavjete obnovilo dvanaestero bračnih parova, koji ove godine slave svoje jubilarne obljetnice

“Tri su stvari temelj svakog bračnog odnosa – molitva, dijalog i intimno darivanje supružnika”

Objavljeno: 20.05.2019. JJ

Proteklog je vikenda u Župi sv. Jelene Križarice u Zaboku održana trodnevna duhovna priprema uoči župnog blagdana. Predvodio ju je p. Josip Sremić iz Družbe Isusove, koji se odazvao na poziv zabočkog župnika, vlč. Marijana Culjaka. Uoči proslave Dana župe i Dana grada Zaboka, p. Sremić je u nedjelju predvodio i misno slavlje, uz koncelebraciju preč. Silvija Milina, dekana senjskog te župnika u Sv. Jurju, domaćeg sina, vlč. Tomislava Krajačića i zabočkog župnika.

Svetište života

S obzirom na to da je tog dana dvanaestero zabočkih bračnih parova, koji ove godine slave svoje jubilarne obljetnice braka, obnavljalo bračne zavjete, p. Sremić se u svojoj homiliji posebno obratio njima, istaknuvši kako su tri stvari temelj svakog bračnog odnosa – molitva, dijalog i intimno darivanje supružnika.
– To je osnova koja sakrament braka drži živim, snažnim, iskrenim i održivim. Obitelj se temelji na dubokom međusobnom odnosu muža i žene, podržanom ljubavlju i međusobnim razumijevanjem jer ljubav između oca i majke nudi djeci veliku sigurnost te ih poučava ljepoti vjerne i trajne ljubavi. Naviještati potpunu istinu o obitelji, utemeljenoj na braku poput domaće Crkve i svetišta života, velika je odgovornost sviju nas, ali vi ste to, dragi slavljenici, potvrdili svojim životom i primjerom – zaključio je p. Sremić.

Kulturni program

Nakon homilije, uslijedila je zahvalna molitva bračnih parova, koju je napisao župnik Culjak. Svoje jubilarne obljetnice proslavili su Suzana i Ivan Matešić (15 godina), Ljiljana i Mario Sever (25 godina), Višnja i Zdenko Borovčak te Lidija i Branko Pevec (30 godina), Natalija i Zvonko Belošević (35 godina), Štefica i Ivan Tuđa te Biserka i Robert Pečnik (45 godina), Ivanka i Ivan Huić, Ljubica i Ante Pavičić, Slavica i Petar Repovečki, Ana i Branko Frgec te Agata i Andrija Bedeniković (50 godina).
Uslijedila je procesija oko župne crkve, u kojoj su sudjelovali vatrogasci DVD-a Zabok, limena glazba, kuburaši, lovci te članovi Ansambla Zabok, koji su nakon misnog slavlja održali kulturno – umjetnički program na trgu ispred crkve.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba