Na Franjevačkom trgu u Varaždinu održan Županijski plac, koji će se, zbog velikog interesa, ponovno organizirati 15. lipnja i 20. srpnja

“PUN POGODAK”: Brojni posjetitelji uživali u degustaciji i kupovini domaćih proizvoda

Objavljeno: 20.05.2019. zagorjeinternational

Na Franjevačkom trgu u Varaždinu u subotu je održan Županijski plac, nova izložbeno -prodajna manifestacija Varaždinske županije, koja se, kažu u Varaždinskoj županiji, od prve pokazala kao “pun pogodak”.
34 izlagača iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko – zagorske i Koprivničko – križevačke županije i Grada Zagreba nudilo je najrazličitije proizvode pod zajedničkim nazivnikom – “bitno da je domaće”. Bilo je svega – od voća i povrća, kiselog zelja, bučinog i repičinog ulja, prirodnih sokova, vina, rakija, pekmeza, zimnica, umaka, namaza, začina, meda, domaće tjestenine, proizvoda od heljde, kobasica i sireva, preko kaktusa, sukulenata, lavande, vrtnog sjemenja i trajnica, do prirodne kozmetike, nakita, suvenira, predmeta ručnog rada i knjiga.

Postoji potreba

Županijski plac bio je prepun ljudi koji su kušali i kupovali, vidno zadovoljni ponudom proizvoda koji su im inače teže dostupni. Riječ je o proizvodima OPG-ova i udruga te proizvoda domaće radinosti, koji se uglavnom prodaju na kućnom pragu ili na sličnim sajmovima.
Zadovoljstvo su izrazili i varaždinski župan Radimir Čačić te predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije i savjetnica župana Natalija Martinčević.
– Odlučili smo organizirati Županijski plac jer smo u razgovoru s lokalnim proizvođačima uvidjeli da postoji velika potreba za ovakvim manifestacijama. Uostalom, današnja posjećenost placa to dokazuje. Odaziv izlagača na prvi Županijski plac, ali i građana u svojstvu kupaca, je impresivan i zasigurno ćemo nastaviti s ovom manifestacijom jednom mjesečno tijekom toplijih mjeseci – rekla je Natalija Martinčević.

Idealna prilika

Zadovoljni su bili i proizvođači.
– Nama je ovo idealna prilika da se predstavimo i prodamo svoje proizvode. Mi logistički ne možemo sami i zato zahvaljujemo Županiji koja je organizaciju preuzela na sebe – rekla je Božena Carević, koja izrađuje predmete ručnog rada.
Idući datumi održavanja Županijskog placa već su poznati – 15. lipnja i 20. srpnja, stoga svi oni koji su ga ovaj put propustili, imaju priliku doći i kupiti domaće proizvode.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba