Proslavu uveličali KUD “Ljudevit Gaj“ Mače, KUD Belec te KPD Zlatarjeve

PJESMA, PLES I VESELJE: Dječji folklorni ansambl “Cvrgudan“ iz Zlatara koncertom proslavio 10. rođendan

Objavljeno: 20.05.2019. zagorjeinternational

Dječji folklorni ansambl “Cvrgudan”, koji djeluje u Osnovnoj školi Ante Kovačića u Zlataru, u petak je slavljeničkim koncertom obilježio 10 godina djelovanja. Predstavili su se s nekoliko koreografija dječjih pjesama, igara i plesova Hrvatskog zagorja i drugih dijelova Hrvatske, a pratio ih je školski Tamburaški orkestar. Proslavu su im uveličali i gosti – dječje folklorne skupine KUD-a “Ljudevit Gaj” Mače i KUD-a Belec, te Harmonikaško – gitaristički orkestar KPD-a Zlatarjeve.

Ponosni na “Cvrgudane“

Ravnatelj škole Marijan Posarić u uvodnom govoru istaknuo je kako “Cvrgudani” obogaćuju školu te su potvrda da se folklor i tradicija u Zlataru uspješno čuvaju među mladima.
– U jednom dijelu javnosti postoji percepcija da je folklor nešto staromodno, no to je kriva predodžba. Upravo suprotno, folklor je zanimljiv, kreativan i edukativan, potiče na zajedništvo, suradnju, samopouzdanje i pozitivno se odražava na odgojno – obrazovni proces. Folklor otvara vrata novih prijateljstava i poznanstava. Poštujmo i dalje našu tradicijsku kulturu i običaje, narodne instrumente, čuvajmo baštinu i budimo ponosni na naše “Cvrgudane”, neka traju što dulje – naglasio je Posarić.

Zahvalnica za rad

Ovaj Dječji folklorni ansambl do sada je zabilježio brojne nastupe na smotrama i manifestacijama, a vodi ih učiteljica Anita Petanjek Macan, kojoj je ravnatelj uručio zahvalnicu za predani rad s djecom. U nastupima ih prati školski Tamburaški orkestar koji je osnovan 2011. godine, a djeluje pod vodstvom Matije Vučkovića.
Na proslavi su bili i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek te zamjenik gradonačelnice Zlatara Stanko Majdak.

FOTO: Radio Zlatar

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba