Poznati detalji prometne nesreće u Svetom Križu, u kojoj je teško ozlijeđena 76-godišnja vozačica osobnog automobila

Nije se zaustavila ispred znaka “Stop”, pa na nju naletio autobus u kojem je bilo 31 dijete vrtićke dobi

Objavljeno: 20.05.2019. JJ

Danas oko 9.40 sati u mjestu Sveti Križ, na raskrižju državne ceste 205 i županijske ceste 2248, došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovala 76-godišnja vozačica, upravljajući osobnim automobilom, i autobus, kojim je upravljao 59-godišnji vozač.

OB Zabok

Kako doznajemo iz Policijske uprave krapinsko – zagorske, do prometne nesreće je došlo na način da vozačica osobnog automobila dolaskom do raskrižja nije zaustavila svoj automobil ispred prometnog znaka “obavezno zaustavljanje”, već se uključila u promet, čime je oduzela prednost prolaska autobusu. Tom prilikom došlo je do udara autobusa u osobni automobil. U prometnoj nesreći vozačica je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život te je zbrinuta i zadržana u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

Prekršajni nalog

Inače, u autobusu se prevozilo 31 dijete vrtićke dobi, pri čemu nitko od djece nije zadobio tjelesne ozljede. Vozač autobusa nije imao reakcije na alkohol, a vozačici će se uzorak krvi uzeti u OB Zabok, radi utvrđivanja prisustva alkohola u krvi. Protiv vozačice slijedi izdavanje obveznog prekršajnog naloga iz članka 57 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba