Oko šest tisuća članova i simpatizera HDZ-a okupilo se u Ciboni, na središnjem predizbornom skupu uoči izbora za EU parlament – bili su tu i njemačka kancelarka Angela Merkel te vodeći kandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije Manfred Weber

“Ovo je skup snage Hrvatske demokratske zajednice, najveće političke snage u Hrvatskoj, snage koja će pobijediti na europskim izborima”

Objavljeno: 19.05.2019. zagorjeinternational

Oko šest tisuća članova i simpatizera HDZ-a okupilo se u subotu u ispunjenoj Ciboni, na središnjem predizbornom skupu HDZ-a uoči izbora za Europski parlament. Predstavljeno je dvanaestero HDZ-ovih kandidata, predvođenih Karlom Resslerom, a na skupu su bili predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, vodeći kandidat Europske pučke stranke (EPP) za predsjednika Europske komisije Manfred Weber i njemačka kancelarka Angela Merkel
Skup je počeo pjesmom “Eye of the tiger”, a završio stranačkom himnom “Bože, čuvaj Hrvatsku”.
Njemačka kancelarka Merkel svoj je govor započela i završila na hrvatskom.
– Europa je projekt slobode i moramo raditi da svi imaju ista prava i da očuvamo mir i slobodu – rekla je Merkel, dodavši kako nacionalizam pokušava uništiti Europu i protiv toga se treba boriti.
– U Njemačkoj živi 100.000 Hrvata i oni su most suradnje naše dvije zemlje, ali mora se raditi i na tome da svi u Hrvatskoj imaju blagostanje”, rekla je Merkel, podsjetivši i kamo će Hrvatska iduće godine predsjedati Europskom unijom. Na kraju je na hrvatskom jeziku pozvala građane da izađu na izbore i podrže EPP i HDZ, Plenkovića, Webera i Karla Resslera.

“Pravi Dan državnosti”

Manfred Weber je za Plenkovića rekao da je respektabilan lider s kojim je radio i u Bruxellesu. Karlo Ressler je pak zaradio pljesak kada je rekao da su svi u mislima s Bleiburgom, simbolom najveće tragedije hrvatskog naroda o kojoj se dugo nije moglo govoriti.
Plenković je pak u emotivnom govoru podsjetio na “pravi Dan državnosti”, 30. svibnja, kada je, 1990. godine, Franjo Tuđman ne samo izrekao ključne poruke, već i vizionarski kazao da je budućnost Hrvatske u okviru europskog projekta. “Ono što se danas radi, zacrtao je Tuđman – rekao je Plenković, te dodao kako je najbolje kada HDZ ide sam na izbore, jer je tada najjači, a za Resslera je rekao da je simbol budućnosti HDZ-a.
Na skupu je bio i dio članova i simpatizera iz Krapinsko – zagorske županije, predvođenih saborskim zastupnikom i predsjednikom Županijske organizacije, Žarkom Tušekom.

Jasne poruke

– Bio je ovo snažan skup, skup jasnih poruka. HDZ je stranka koja je pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr.Tuđmana utrla Hrvatskoj europski put i vratila je u zajednicu slobodnih i demokratskih europskih država. HDZ je danas jedini jamac europskih vrijednosti, jedini branik političke stabilnosti, stranka koja šalje jasnu i nedvosmislenu poruku svim nacionalističkim, populističkim i anarhističkim političkim projektima i strankama koje ruše hrvatske institucije i Europu kao politički projekt kojeg su osmislili upravo europski demokršćani i pučani, kojima pripada i Hrvatska demokratska zajednica. Nastavljamo dalje gdje smo stali i u našem Hrvatskom zagorju. Više od dvije milijarde kuna projekata u dvije godine, gradi se u svakoj općini i u svakom gradu. Grade se ceste, pruga, vrtići, gospodarski objekti, tvornice, komunalna infrastruktura, obnavljaju se kulturni objekti. Siguran sam da ljudi to prepoznaju. Ova Vlada pod vodstvom Andreja Plenkovića svakodnevno mijenja naše Zagorje, gradi ga i čini boljim. Lijepo je vrijeme pred svima nama, Hrvatska se vraća tamo gdje joj je mjesto i zato pozivam sve da glasom na EU izborima podrže našu listu broj 9 i daju podršku svemu sto smo postigli i svemu što ćemo postići u budućnosti. Ovo je skup snage Hrvatske demokratske zajednice, najveće političke snage u Hrvatskoj, snage koja će pobijediti na europskim izborima – zaključio je Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba